новини

Курсанти-учасники парадного розрахунку ознайомилися із пам’ятками Київщини

03.08.2021 10:19

 

Допоки в курсантів триває насичена підготовка до параду військ із нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України, керівництво зборів парадного розрахунку Академії попіклувалося про відпочинок гвардійців. Щонеділі, 140 курсантів із різних факультетів Академії мають можливість відвідувати культурно-історичні місця як у Києві, так і поза його межами.

Тренування хлопців проходять на базі Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка, яка дислокується в селищі Нові Петрівці. Так, цієї неділі гвардійці відвідали Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році»  та  маєток «Межигір’я». Всі пам’ятки знаходяться у селищі Нові Петрівці, тому не виникало жодних складнощів з відвідуванням. 

Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році»  розташований на околиці села і присвячений подіям Київської стратегічної наступальної операції 1943 року. До історико-культурного комплексу входить заповідна територія площею 8 гектарів, де збережено 650 метрів ходів сполучення, бліндажі, командно-спостережні пункти командуючих  Українським фронтом. За час свого існування (з 1945 року) музей відвідало більше 10 мільйонів чоловік з 85 країн світу. Одним із відвідувачів став і курсант Артем Дзіговський.

«Я вперше відвідав музей такого рівня і масштабу. Найбільше мене вразили зразки бойової техніки часів війни,  пам'ятник-музей визволителям Києва, діорама «Битва за Київ. Лютізький плацдарм 1943 рік, а також  музей-діорама площею 1100 метрів, в якому знаходяться експозиційні зали і експонується полотно діорами, - поділився враженнями від побаченого Артем Дзіговський. -   Переконаний, хто не знає свого минулого, не може бути впевнений у майбутньому. Відтак, знати про хоч і болючі, але важливі сторінки у військовій історії України – наш духовний обов’язок як майбутніх офіцерів». 

Маєток «Межигір’я» вразив курсантів своїми масштабами та унікальною природою. На території, у майже 140 гектарів, знаходиться багато парків із набережною, штучними озерами, які живляться водою артезіанських свердловин, багатоярусним водоспадом, і навіть зоопарком з екзотичними тваринами. Площа настільки велика, що має власні дорожні знаки. Яхтова пристань, кінний клуб, тир, тенісний корт, поле для гольфу, теплиці, гаражі з рідкісними та ексклюзивними авто, а також ангар для власного гелікоптера – це далеко не повний перелік того, що вдалося побачити під час візиту.

Загалом, вихідний день у курсантів пройшов напрочуд вдало та насичено.

За словами гвардійців, кожен був задоволений проведеним часом та із піднесеним настроєм повернувся до місця дислокації, щоб із новими силами продовжити тренування до параду військ, який відбудеться рівно через три тижні.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ