новини

Курсанти вдосконалюють практику роботи з особовим складом під час військового стажування

10.12.2020 17:46

 

У курсантів Національної академії Національної гвардії України продовжується військове стажування. У грудні його проходять  курсанти гуманітарного факультету та факультету логістики, адже саме вони випускаються із Академії у січні наступного року. Зараз вони разом із курсантами-магістрами проходять стажування у військових частинах Національної гвардії України. Випускники стажуються у тих підрозділах, де безпосередньо проходитимуть службу після випуску.

На сьогодні, у 5-ти оперативно-територіальних об’єднаннях Національної гвардії України та 13-ти частинах прямого підпорядкування проходять військове стажування 113 курсантів випускних курсів. Протягом місяця майбутні офіцери стажуватимуться на посадах згідно своєї спеціальності. Курсанти гуманітарного факультету виконують обов’язки заступників командира роти по роботі з особовим складом. Вони спілкуються із солдатами та покращують свої лідерські навички. Так, до Міжнародного дня протидії корупції, курсантки, які проходять стажування у військовій частині 3017 міста Харкова, провели заняття із солдатами. Під час інформативного виступу майбутні офіцери розкрили проблематику протидії корупції.

«Одним із напрямків моєї роботи є налагодження стосунків та взаємодії у військовому колективі. Різноманітні ознайомчі заняття, інформування та пізнавальні бесіди позитивно впливають на гвардійців. Також, невід`ємним компонентом роботи з особовим складом є організація дозвілля військовослужбовців, - розповіла курсантка Маргарита Коломієць. - Основним організуючим центром дозвілля гвардійців є клуб військової частини. Безпосередньо у підрозділі основним місцем, де організовують дозвілля військовослужбовців є народознавча світлиця. Привабливий вид цього приміщення, наявність у ньому літератури, газет і журналів, телевізорів, настільних ігор і музичних інструментів створюють необхідні умови для організації відпочинку військовослужбовців. Заохочується також проведення літературних вечорів і вікторин, конкурсів, обговорення спектаклів і кінофільмів. Впевнена, що увага до духовного розвитку особового складу тільки сприятиме проходженню служби. А ще я переконалася, що офіцер по роботі з особовим складом повинен приділяти увагу кожному та шукати підхід як до військовослужбовців строкової служби, так і служби за контрактом».

Крім того у рамках стажування майбутні офіцери ознайомлюють школярів та ліцеїстів Харкова із навчанням у Академії Нацгвардії. Курсант Денис Власов

проходить стажування на посаді заступника командира роти по роботі з особовим складом у 3-ій бригаді оперативного призначення імені Петра Болбочана. Гвардієць розповів одинадцятикласникам школи №62 про особливості навчання в Академії Нацгвардії. Денис Власов акцентував увагу на факультетах Академії, навчально-матеріальній базі, проходженню вступних іспитів, забезпеченню та побутових умовах.

«Мені дуже сподобався процес спілкування із школярами. Хлопці та дівчата уважно слухали інформацію, а після презентації відео про Академію я просто не встигав надавати відповіді на їхні запитання, - усміхнувся курсант. – Щодо мого стажування, я пишаюся тим, що проходжу його у військовій частині 3017. Тому що, у 3-ій бригаді оперативного призначення імені Петра Болбочана, переді мною відкривається повний спектр можливостей отримання досвіду роботи офіцера з особовим складом. Більше того, курсанти мають змогу отримати максимум досвіду від військового стажування, щоб потім якісно виконувати посадові обов‘язки після випуску з Національної Академії Національної Гвардії України».

Усі курсанти залучаються до несення служби з охорони громадського порядку, виконують обов’язки начальників патрульних груп, чергових військових нарядів. Крім того, вони виконують службові  завдання частини з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних.

Стажування у майбутніх офіцерів триватиме ще протягом двох тижнів. По прибуттю до Академії на них чекатиме підготовка до державної підсумкової атестації та випуск.

 

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікацій НА НГУ та  відділення інформації і комунікації Східного ОТО