новини

Курсанти відвідали музей авіації у Києві

18.08.2021 09:14

У столиці України  курсанти Національної академії Національної гвардії вже четвертий тиждень готуються до військового параду присвяченого 30-ій річниці Дня Незалежності України. Попри насичений графік підготовки, для особового складу парадного розрахунку організовують екскурсії по культурно-історичним місцям столиці.

Цього разу курсанти відвідали Державний музей авіації України. Він є найбільшим історико-технічним музеєм країни, який було створено 2003 року напередодні святкування 100-річчя світової авіації.

«Ми вражені експозицією музею, де понад 90 літаків, гелікоптерів та безпілотних літальних апаратів, що були на озброєнні у часи СРСР і незалежної України», – ділиться своїми враженнями курсант факультету логістики Денис Ярмошенко.

Зазначимо, що музей знаходиться на території колишньої навчально-авіаційної бази (нині Національний авіаційний університет), а приписані до неї літаки стали основою колекції. Спочатку експозиція музею нараховувала лише 30 бортів, а сьогодні – майже 70 літаків і вертольотів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ