новини

Курсанти відвідали презентацію книги волонтера Юріса Улманиса «Коли війна стає особистою»

14.11.2023 07:35

У Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Отамановського відбулася презентація книги латвійського письменника, громадського діяча, волонтера Юріса Улманиса «Коли війна стає особистою».

Книга складається з 26 коротких «епізодів» і розповідає про особистий досвід автора. Це збірка роздумів, спостережень і подвигів, які оспівують незламний дух українського народу. Її присвячено п’ятьом загиблим українським воїнам, які були друзями автора.

Юріс Улманис Juris Ulmanis – офіцер добровольчої Латвійської національної гвардії. З 2015 року він організовував гуманітарну допомогу для сімей загиблих бійців. З весни 2022 року збирає для українського війська обладнання й кошти на автівки, одяг, безпілотники, прилади нічного бачення та особисто доставляє все це підрозділам у зону бойових дій.

Юріс - альпініст, підкорив Еверест та встановив там прапори України та Латвії. Прапор, який побував на горі Еверест був продемонстрований під час зустрічі.

«Протягом години український прапор, що символізує гордий і нескорений дух українців, майорів на найвищій вершині світу. Це був мій знак пошани всім українським воїнам, які виборюють незалежність», – розповів Юріс.

Автор хоче, щоб російсько-українську війну сприймали особисто не лише в Україні, а й в усьому світі.

Разом із Юрісом до Вінниці приїхали його друзі й волонтери – пані посол Латвії в Україні ( 2011-2015 рр.) Argita Daudze Аргіта Даудзе та колишній депутат Сейму Латвії, волонтер, політолог, викладач Латвійського університету Вейко Сполітіс.

Юріус подякував курсантам-нацгвардійцям за візит та презентував кожному свою книгу у подарунок.

 

За матеріалами Вінницького інформаційного порталу