новини

Курсанти-випускники відпрацювали водіння бронетехніки разом із канадськими військовими

26.10.2021 15:52

Одна із важливих складових підготовки майбутніх офіцерів Нацгвардії - вміння керувати бойовими машинами. Щоб бути допущеним до водіння, курсанти попередньо вивчали будову бронетехніки і проходили тренування на спеціалізованих тренажерах.

У навчальному центрі Академії курсанти факультету логістики нещодавно виконали вправи на бронетранспортері БТР-70 та бронеавтомобілі «Спартан». На заняттях, курсанти закріпили теоретичні знання з будови та експлуатації бронетехніки та отримали практичні навички у водінні зазначеної техніки в різних дорожніх умовах.

Під час водіння поряд із кожним курсантом знаходився інструктор. Його основне завдання – контролювати дії тих, хто навчається та допомогти в разі невірних діях курсантів.

«Ми будуємо заняття таким чином, щоб максимально наблизити умови до реальних бойових. Водіння проходять у лісі по бездоріжжю. Курсанти визначають маршрут руху та вказують час, за який він має його подолати. На шляху водій зустрічає низку природних перешкод. Під час практичного виконання вправ, курсанти продемонстрували високий рівень підготовки і проявили найкращі професійні якості», - зазначив викладач кафедри автобронетанкової техніки підполковник Сергій Кудімов.

Курсанти, усвідомлюючи серйозність та важливість практичного водіння, відповідально поставились до практичних занять, про що свідчать позитивні оцінки.

«Ми дуже раді, що змогли набути нових та потрібних навичок. Це ще один крок до заповітної мрії для того, щоб бути справжнім офіцером», - поділився враженнями один з курсантів факультету логістики.

Вперше представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) долучились до подібного заняття. Крім того, інструктори з Канади спробували власні сили у водінні бронетранспортера БТР-70 та бронеавтомобіля «Спартан».

«Мені сподобалося пересісти з бронеавтомобіля «Спартан» - сучасного транспортного засобу з автоматичною коробкою передач у класичний БТР і відчути ці зміни. На відміну від більшості техніки, БТР-70 доволі низький, тому й місця всередині небагато. Але їхати на цьому бронетранспортері дуже цікаво», - розповів інструктор з розвитку офіцерського складу лейтенант Алекс Беллі. – «Щодо практичної підготовки гвардійців, важливо, щоб курсанти мали можливість влучно стріляти з бойової зброї і пересуватися на реальній бронетехніці. Здобуті на практиці навички допоможуть майбутнім офіцерам у виконанні службово-бойових завдань».  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ