новини

Курсанти виступили в ролі викладачів під час групового заняття із стрілецької підготовки

06.11.2020 15:56

 

Курсанти магістратури факультету логістики вчилися проводити практичне заняття із особовим складом взводу за темою: «7,62-мм кулемети Калашникова ПКМ, ПКМС, ПКТ». Заняття зі стрілецької підготовки проводилося у рамках другого змістовного модуля: «Матеріальна частина озброєння. Групова та снайперська зброя».

Протягом двох годин майбутні офіцери мали можливість освоїти організацію та методику проведення занять із вивчення матеріальної частини озброєння та боєприпасів. Викладачем було перевірено знання методики вивчення призначення, бойових властивостей та загальної будови озброєння і комплекту постачання до нього. Також курсантам було надано практичні навички в проведенні занять з вивчення матеріальної частини озброєння та боєприпасів. У кінцевому результаті, отримані знання надають можливість виховати у гвардійців впевненість у проведенні занять з вогневої підготовки.

«Кожен курсант протягом 25-30 хвилин виступав перед аудиторією за визначеним навчальним питанням. За час заняття розглядали такі теми як призначення, бойові властивості, загальна будова, комплект постачання кулеметів. Призначення, будова частин та механізмів кулеметів. Послідовність та правила неповного розбирання та складання після неповного розбирання кулеметів, - зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Володимир Толокнєєв. - Після того як курсанти відчують себе у ролі викладача, вони матимуть необхідні знання, які зможуть застосувати для підготовки занять з особовим складом у військових частинах».

Протягом всього заняття викладач слідкував за діями курсантів-керівників занять та навчаємих. Гвардійцям необхідно було дотримуватися структури заняття та часу, правильності застосування методичних прийомів при викладанні змісту заняття, добре володіти матеріалом теми, вміти своєчасно та правильно використовувати навчально-матеріальну базу, розуміти зв’язок з практикою військ. Під час роботи також приділяли увагу дотриманню заходів безпеки при поводженні з озброєнням.

«На цьому занятті ми відпрацювали низку навчальних питань і завдяки викладачу набралися важливого досвіду, який незабаром матимемо можливість застосувати у військах, під час проведення занять із особовим складом. Найбільше мені сподобалося освоїти методику проведення заняття, - розповів командир групи Віктор Єкімов. - Я зрозумів, наскільки нелегкою є робота викладача, адже він повинен слідкувати за часом, змістом та дисципліною під час всього заняття. Задоволений, що у мене все вийшло і я отримав схвальний відгук від викладача».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ