новини

Курсанти зв’язківці навчаються розгортати польовий вузол зв’язку

17.05.2021 10:45

У курсантів командно-штабного факультету розпочалися практичні заняття у навчальному центрі Академії.

Головними завданнями першого тижня перебування у польових умовах були розгортання польового вузла зв’язку, встановлення техніки зв’язку на позиції, розгортання антенно-щоглових пристроїв та налаштування внутрішньо-вузлових ліній зв’язку.

Як навчають курсантів зв’язківців у польових умовах розповів старший викладач кафедри військового зв’язку та інформатизації полковник запасу Віктор Лазарєв.

 

На якій техніці навчаються хлопці та дівчата ?

 

«Це рухома техніка нового та старого парк, у який знаходиться на озброєнні Академії Нацгвардії. Переважно радіостанції виробництва «Harris» та сучасні цифрові пристрої українського виробництва».

 

Як саме проходить процес розгортання польового вузла зв’язку ?

 

«Курсанти поділені на екіпажі, кожен з яких відповідає за свою ділянку установки та налаштування пункту зв’язку. У кожному екіпажі є начальник, який координує роботу команди. Майбутні офіцери відпрацьовують знання на техніці, яка у бойових умовах, забезпечує зв’язок на всій території України з високою швидкістю».

 

Цього тижня курсанти будуть навчатися практичному налаштуванню та програмуванню цифрових зв’язків.

Враженнями від польових навчань ділиться курсантка командно-штабного факультету старший солдат Дарина Вавер.

 

З якими труднощами зіштовхнулися на практичному занятті, а що вдавалося найлегше ?

 

«Я на такому занятті вже вдруге, тому вже маю деякий досвід. Завдяки цьому не можу сказати, що на якомусь етапі відчуваю труднощі. А там де ми з екіпажем маємо сумніви, нам відразу підказують викладачі. Найцікавіше для мене – це працювати з новітньою технікою. Я впевнена, що ми з командою впораємося зі своїм завданням».

Ви зараз на останньому році навчання, які маєте плани на майбутнє ?

 

«У майбутньому хочу проходити службу у напрямку радіозв’язку. А для власного розвитку, паралельно основній спеціальності, вивчаю напрям телекомунікацій».

 

По завершенню трьох тижневих польових навчань курсанти складатимуть нормативи з дисципліни бойового застосування вузлів зв’язку пунктів управління полігонної практики і військової техніки радіозв’язку.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ