новини

Курсантів готують до проходження військового стажування

20.11.2020 16:55

 

Розподіл на військове стажування отримали 113 курсантів із гуманітарного факультету та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України. Практичні навички з несення військової служби здобуватимуть гвардійці четвертого та шостого років навчання. Курсанти проходитимуть стажування у різних військових частинах Національної гвардії України з 23 листопада. За кожною військовою частиною, до якої буде направлено курсантів, призначений керівник стажування із числа офіцерського складу Академії Нацгвардії.

Перед початком військового стажування із курсантами зустрівся перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. За словами Олександра Морозова, стажування - це гарна можливість для курсантів набути функціональних навичок за посадою.

«Протягом місяця військового стажування вам необхідно якнайкраще розібратися із особливостями служби, що на вас очікує. Більше того, ви повинні мати бажання та проявляти ініціативу до опанування функціональних навичок за посадою. Якщо розумієте, що у вас не вистачає, скажімо, методичної підготовки, до випуску буде час надолужити ці прогалини, - запевнив генерал-майор Олександр Морозов. – Важливо також пам’ятати, що служба у військовій частині має певні особливості. Це пов’язано як із службовим навантаженням, так і з різними світоглядними позиціями військовослужбовців строкової служби та служби за контрактом. Головне – не бійтеся складнощів, коли ви максимально використаєте всі свої знання та навички,  можна буде з упевненістю сказати, що це військове стажування пройшло для вас успішно та з користю».

До відома гвардійців також довели інформацію щодо особливостей прибуття до військових частин, продовольчого забезпечення та правил військової дисципліни. 

Військове стажування триватиме до 19 грудня. Після прибуття до Академії Нацгвардії на курсантів четвертого року навчання чекає продовження освітнього процесу. У курсантів шостого року навчання проходитиме підготовка до державної підсумкової атестації, яка відбудеться у січні 2021 року.

Бажаємо всім курсантам вдалого стажування!

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ