новини

Курсантів-командирів всіх факультетів Академії привітали напередодні Дня сержанта

17.11.2021 16:12

 

Головний сержант Національної академії Національної гвардії України майстер-сержант Олексій Страхов зустрівся із сержантським складом командно-штабного, гуманітарного факультету і факультету логістики. Зустріч відбулася напередодні Дня сержанта, який відзначається щорічно, 18 листопада, відповідно до указу Президента України від 19 квітня 2019 року.

Після слів вітання Олексій Страхов звернув увагу гвардійців на впровадження Концепції професійного розвитку сержантсько-старшинського складу, яка затверджена командувачем Національної гвардії України і вважається першим кроком у розбудові високопрофесійного сержантського складу. Цією Концепцією було затверджено дорожню карту, яка передбачає план реформування сержантсько-старшинського складу до 2020 року. Так, основною особливістю дорожньої карти стало внесення змін до штатної структури сержантсько-старшинського складу, а також було введено нові посади та багаторівневу підготовку.

«Основним напрямком Концепції є підготовка та виховання сержанта як командира-лідера, який безпосередньо керує особовим складом, навчає його, відповідає за його морально-психологічний стан та готовність виконання завдань за призначенням, - наголосив майстер-сержант Олексій Страхов. - Розвиток професійного сержантського та старшинського корпусу – локомотив, який продовжує невпинний рух. Адже високопрофесійний сержантський корпус – це вимога сьогодення та платформа для подальшої розбудови Національної гвардії України». 

Була присутня на заході і командир відділення третього року навчання гуманітарного факультету Академії сержант Софія Позняковська.

«Ставлення до сержантів і старшин змінила війна на Донбасі. Сержанти та підлеглий особовий склад, на сьогодні, є основою сучасної української армії. Тому, я долучаюся до слів привітання і бажаю всьому сержантсько-старшинському корпусу української армії подальшого розвитку та натхнення у нелегкій службі», - зазначила Софія Позняковська.   

Після привітання та отримання актуальної інформації кращі представники сержантського складу були заохочені грамотами та отримали корисні поради, які стануть у нагоді як у теперішній, так і майбутній службі.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ