новини

Курсантів навчали моделювати команду військової організації

05.02.2021 08:56

Із курсантами командно-штабного факультету Академії Нацгвардії було проведено сумісне заняття в межах дисципліни «Лідерство» за темою «Модель команди у військовій організації». Практичне заняття провели старший офіцер відділу євроатлантичної інтеграції лейтенант Тетяна Радванська та професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент Поліна Ткач.

Головною метою заняття було сформувати знання про модель команди військової організації, шляхи налагодження взаємовигідного партнерства, рівні комунікації в команді, зони відповідальності лідера.

«Завдяки інтерактивним методам викладання курсанти оволоділи прийомами та техніками формування команди й ефективної взаємодії в ній, піклування про підлеглих і зацікавленості в спільному успіху, несення відповідальності за себе і свій підрозділ», - зазначила лейтенант Тетяна Радванська.

Офіцери відділу євроатлантичної інтеграції вже не вперше проводять такі заняття сумісно з викладачами кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій. Це надає можливість курсантам оволодіти навичками успішної взаємодії у військовому колективі та організації групової діяльності, оцінювати ефективність підлеглих.

«На цьому занятті я отримав знання щодо формування команди, які необхідні для майбутнього командира, - поділився старший сержант Олександр Фабріці. - Це надзвичайно цікавий і корисний досвід».

Варто зазначити, що з жовтня 2020 року в Академії діє позааудиторний науковий гурток «Лідерство» під керівництвом доцента Поліни Ткач і лейтенанта Тетяни Радванської, який дає змогу учасникам поглибити свої знання та покращити практичні навички у сфері лідерства, відпрацювати сучасні техніки та прийоми формування лідерських якостей.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ