новини

Курсантів-першокурсників вчили критично мислити та уникати маніпуляцій

21.01.2021 16:34

З курсантами-філологами першого року навчання гуманітарного факультету проведено тренінг щодо практики використання навичок мовної комунікації в повсякденній діяльності. Заняття провели офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій та доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина. Зазначимо, що заняття було побудовано на основі інтерактивних вправ та з використанням прийомів тімбілдінгу.

Учасники тренінгу дізналися про те, через які саме канали комунікації інформація надходить до споживачів та як засоби мас-медіа впливають на світосприйняття людини. Крім того, курсанти зрозуміли, як вберегти себе від маніпулятивного впливу соціальних мереж. Всі ці навички курсанти опановували у блоці з критичного мислення.

Впродовж заняття курсанти розкривали свої творчі здібності, виконуючі командні вправи. Так, вправа «Креативні інструкції» підвищила швидкість та гнучкість мовленнєвої компетентності у курсантів, розвинула оригінальність мислення та навчила будувати асоціації.

«Якісна підготовка майбутніх офіцерів Нацгвардії неможлива без засвоєння компетентностей зі стратегічних комунікацій. Адже сучасний лідер – командир має рішуче долати виклики у інформаційному просторі», - зазначив старший лейтенант Дмитро Одерій.

Крім того, офіцер ознайомив курсантів з основними поняттями євроінтеграційного процесу.

«Дуже сподобалися вправи на критичне та креативне мислення. Після таких мозкових штурмів набагато легше сприймати великий об’єм інформації. І звичайно, такі тренінги допомагають згуртовувати колектив», - розповідає курсантка гуманітарного факультету Аліна Матющенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ