новини

Курсантка Академії розпочала курс занять із кадетами Харкова

08.10.2020 18:15

Курсантка гуманітарного факультету Академії Нацгвардії сержант Христина Бойчук розпочала курс занять із кадетами. Захід проводиться у рамках авторського менторського проєкту «Ті, що змогли». Курс складається з трьох навчальних модулів - основи гендерної рівності, право та публічні виступи. Вперше, протягом тижня, заняття із кадетами відбуваються у Центрі гендерної культури.

За словами Христини, проєкт покликаний створити коло взаємодовіри між майбутніми військовослужбовцями і службовцями сектору безпеки та оборони. Відтак, важливо залучити до його участі якнайбільшу кількість хлопців та дівчат із закладів з посиленою військовою та фізичною підготовкою Харкова. Першими, хто взяв участь у курсі стали 20 кадетів із Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».   

Заняття кадетів розпочалися з екскурсії музеєм Центру гендерної культури. Представниці центру розповіли учасникам про основи гендерної рівності у світі та історію її становлення в Україні. Потім майбутні військовослужбовці взяли участь у інтерактивних заняттях, які сприяли кращому розумінню тематики гендерної рівності та колективній роботі.

«Ми сьогодні отримали схвальні відгуки від кадетів, які поповнили свої знання корисною та актуальною інформацією, - зазначила Христина Бойчук. - Для них це все нове та поки що недостатньо знайоме, але я бачу ентузіазм у їх очах. Також розумію, що кадети бажають бути більш розвинутими в цій темі, а це викликає тільки радісні емоції».

Однією із учасниць заходу стала Катерина Прилипко. Дівчина навчається у гімназії-інтернаті «Кадетський корпус». Наступного року Катерина планує вступати до вищого військового навчального закладу, а подібні заняття додають їй віри в те, що її мрія здійсниться.  

«Мені дуже сподобався модуль із гендерної рівності. Я отримала тільки позитивні враження, а також зрозуміла, що жінки-військовослужбовці мають рівні права з чоловіками. А ще Христина мотивує нас робити більше та, незважаючи на випробування, йти далі», - запевнила Катерина Прилипко.  

Нагадаємо, що Христина Бойчук виграла грант на суму 100,000 гривень у рамках проєкту «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок і молоді», який фінансується Європейським Союзом. Грантові кошти Христина повинна спрямувати на реалізацію свого міні-проєкту «Ті, що змогли». Головною метою проєкту є розповсюдження ідей гендерної рівності та гендерної культури у Харківській області та на сході України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ