новини

Курсантка Академії стала призеркою міжнародного мовно–літературного конкурсу

20.12.2021 13:22

Нещодавно пройшли важливі для українського студентства події – ІІ (обласний) етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ІІ (обласний) етап ХІІ Міжнародного мовно–літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Зважаючи на карантинні обмеження, творчі змагання проводились у дистанційному форматі – написання робіт провели в онлайн-режимі.

У ІІ (обласному) етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед близько шістдесяти учасників Національну академію Національної гвардії гідно представили: курсантка гуманітарного факультету Вікторія Смирнова, курсанти командно-штабного факультету Олександр Ковальов та Олег Гайдамака.

На ІІ (обласний) етап ХІІ Міжнародного мовно–літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка зареєструвались 82 учасники з 25 вишів і змагались у трьох номінаціях: гуманітарні спеціальності, негуманітарні спеціальності й курсанти ВВНЗ. Незважаючи на жорстку конкуренцію, курсантка Академії Нацгвардії виборола в цьому конкурсі заслужену перемогу. Серед курсантів вищих військових навчальних закладів курсантка гуманітарного факультету Марина Рябчук посіла ІІ місце.

«Хочу подякувати викладачам, які надали кваліфіковану допомогу під час підготовки до конкурсу та допомогли мені здобути перемогу», – розповідає курсантка гуманітарного факультету Марина Рябчук.

Професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Поліна Ткач вважає участь гвардійців у конкурсах позитивним фактором, який сприяє підвищенню знань із української мови та літератури, активізації розумового потенціалу та амбіційності.

«Мовно-літературні конкурси розкривають творчий потенціал курсантів, вони знайомляться з представниками інших навчальних закладів, а відтак розширюють свій світогляд. Я пишаюсь досягненнями курсантів, які щорічно посідають призові місця в різних мовно-літературних змаганнях. Адже успіх учнів – найбільша нагорода для викладача», - зазначила Поліна Ткач.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ