новини

Курсантка Академії успішно завершила проєкт #ТІЩОЗМОГЛИ та поділилася планами на майбутнє

29.12.2020 17:15

 

Ми вже неодноразово розповідали про проєкт #ТІЩОЗМОГЛИ курсантки гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України сержанта Христини Бойчук. Нагадаємо, що цієї весни Христина здобула перемогу в конкурсі міні-грантів від Європейського Союзу. У рамкам проєкту було виділено більше 100 тисяч гривень. Згідно з умовами гранту, необхідно до грудня 2020 року повністю реалізувати проєкт для представників середніх навчальних закладів із посиленою військово-фізичною підготовкою Харкова. Днями, з цією місією вдалося успішно впоратися.

Так, більше 30 учасників із ліцеїв «Патріот», «Правоохоронець», «Рятувальник» та «Кадетський корпус» отримали дипломи про завершення курсу та пам’ятні подарунки з назвою-логотипом проєкту. Незважаючи на складнощі, які виникали у зв’язку з впровадженням карантинних обмежень, для кращої комунікації всі заходи проводилися невеликими групами у режимі офлайн. Майбутні правоохоронці та військовослужбовці розвинули практичні навички у рамках чотирьох курсів: ораторського, лідерського, гендерного та правового. Завершити проєкт #ТІЩОЗМОГЛИ Христина вирішила не менш цікаво, тому між ліцеїстами з різних закладів було проведено турнір із лазертагу. 

«Було приємно бачити усмішку хлопців та дівчат, їх червоні від бігу обличчя, і розуміти, що їм все це подобається. Від кожного навчального закладу було по 10 учасників. Турнір відбувався у спеціально обладнаному для лазертагу приміщенні, яке знаходиться у ТРЦ «Французький бульвар», - поділилася враженнями Христина Бойчук. – Я прийняла рішення не визначати переможців – це був дружній турнір. В армії вистачає конкуренції, хотілося, щоб учасники відпочили. Думаю, що активний завершальний день, дипломи, приємні подарунки, а головне - базові знання, залишаться у пам’яті ліцеїстів. А для когось, можливо, курси стануть мотивацією для проведення власного проєкту, скажімо, із школярами».  

Христина Бойчук зізналася, що робота над проєктом дала вагомі знання щодо того як правильно делегувати повноваження, працювати, а також залучати до команди людей з ідейною позицією. А карантинні умови, надали курсантці можливість більш швидко та гнучко пристосовуватися до різноманітних ситуацій.

«Коли я озираюся назад, розумію, який величезний внутрішній ресурс був вкладений у цей проєкт, у нього була вкладена душа. Я довго над ним працювала і постійно вдосконалювала. Шукала людей, менторів, тренерів, які також вкладали в заняття всю свою душу, які так само як і я бачили допитливі очі дітей, бажаючих бути залученими до цих процесів. У цілому, на мій погляд, проєкт #ТІЩОЗМОГЛИ вийшов на досить якісному рівні, - зазначила курсантка. – Я дуже вдячна, представникам Центру гендерної культури, керівництву Академії Нацгвардії та заступнику начальника відділу євроатлантичної інтеграції підполковнику Руслану Мусевичу за підтримку, віру та співпрацю. Мені надали можливість використати грант, щоб реалізувати свою ціль – розширити світогляд майбутніх військовослужбовців і правоохоронців, які, за рахунок отриманих знань, зможуть швидко та оперативно відповідати на виклики сьогодення».

Наприкінці січня 2021 року Христина Бойчук закінчить Академію. Подальшу службу, уже в якості офіцера, вона проходитиме у  бригаді швидкого реагування Національної гвардії України. Ще під час військового стажування курсантка зрозуміла, що місце її подальшої служби – це наступна сходинка як для обміну, так і отримання нового досвіду.

«Військовослужбовці, які проходять службу в бригаді швидкого реагування, мають величезний бойовий досвід і до останнього подиху готові стояти на захисті нашої країни. Служити у «бригаді майбутнього» - це дуже великий мотиваційний аспект для мене. Але, в той же час, я розумію, що досвід участі у низці проєктів надасть мені змогу на рівні спілкуватися із військовослужбовцями та долати певні складнощі, - усміхнулася майбутній офіцер. – А ще, планую почати працювати з ліцеїстами навчальних закладів із посиленою військово-фізичною підготовкою Київської області. Якщо в мене буде можливість, обов’язково організую курси, які проходили в рамках проєкту #ТІЩОЗМОГЛИ. Цей проєкт повинен і далі жити та розширювати світогляд майбутніх військовослужбовців. Нам буде значно легше працювати, коли ми говоритимемо однією мовою».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ