новини

Курсантка Академії взяла участь у Марші Захисників України

26.08.2020 06:38

У Київ відбувся Марш Захисників України на День Незалежності. До участі в Марші, у склад групи "Український жіночий ветеранський рух" була запрошена курсантка гуманітарного факультету сержант Христина Бойчук. Вона була однією з трьох діючих військовослужбовиць, які очолили групу ветеранок війни на сході України і військовослужбовиць різних силових структур сектору безпеки та оборони України.

«Для мене велика честь бути частиною такого масштабного заходу. Це чергове нагадування, що військові і народ єдині. Відчувався неймовірний дух об'єднання, піднесення, єдності і головне незалежності. Я впевнена, що консолідація нашої сили приведе нас до перемоги», - зазначила Христина.

Окрім того, саме на день Незалежності України відбулася посвята у члени українського жіночого ветеранського руху. Очільниці громадського руху вручили дівчатам футболки і берети з фірмовою емблемою руху. Андріана Суслова - керівниця руху, ветеранка війни на Сході, активна громадська діячка окреслила основні напрямки руху організації: «Наступного року на Марші Захисників України нас має бути коробочка не з 50 військовослужбовиць, а як мінімум з 1000. Наше основне завдання - працювати над тим, щоб передати Україну нашим нащадкам у кращому стані».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ