новини

Курсантки Академії Нацгвардії обговорили питання жіночого лідерства

11.03.2021 13:59

Курсантки гуманітарного факультету взяли участь у форумі жіночого лідерства: «Будь жінкою. Будь лідеркою. Будь собою». Захід пройшов в онлайн-форматі.

У форумі брали участь багато відомих лідерок, серед яких заступниця Постійної Представниці Програми розвитку ООН в Україні Манал Фоуані, заступниці Міністра МВС України Тетяна Ковальчук та Катерина Павліченко, заступниця Міністра Юстиції Валерія Коломієць, Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко та інші.

Протягом заходу учасниці обговорили питання щодо необхідності руйнування гендерних стереотипів в правоохоронній системі та суспільстві загалом. Крім того, розглянули, як потрібно розвивати жіноче лідерство та мотивувати курсанток до особистого та професійного розвитку.

Про те, як бути лідеркою в секторі безпеки та чому жінкам варто служити та захищати, розповіла заступниця міністра МВС України Катерина Павліченко: «Гендерна рівність – можливість реалізувати себе. Майбутнє залежить від молодого покоління. Кожен і кожна з нас може та має стати провідним  фахівцем».

Курсантки поспілкувалися з радницею з питань взаємодії поліції та громади на засадах партнерства, координаторкою з гендерних питань  в Нідерландах Ларіссою Рутменсен. Офіцер поліції поділилася досвідом своєї роботи з гендерних питання в правоохоронній системі Нідерландів.

«Вважаю, що цей форум має лише позитивні наслідки як для  Національної гвардії України, так і для сектору безпеки і оборони України. Бути лідером – відповідально, адже це вимагає постійної наполегливої праці, самовдосконалення та розсудливих рішень. Проте жінкам все це під силу, головне, щоб жінки цього хотіли.  Дуже вдячна за корисний досвід та нові ідеї для роздумів», - зазначила курсантка Валерія Катріченко.

Військовослужбовці Академії брали активну участь в дискусіях. Форум мотивував дівчат до розвитку жіночого лідерства та до особистого та професійного розвитку.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ