новини

Ліцеїсти та кадети Харкова ознайомилися із потужностями Академії Нацгвардії

05.02.2021 16:28

Вихованці з військових та спеціалізованих навчальних закладів із посиленою фізичною підготовкою Харкова, а саме «Кадетський корпус» та «Правоохоронець» відвідали Академію Нацгвардії.

На плацу навчального закладу гостей зустрів заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко. Він розповів про навчальний процес та особливості підготовки курсантів в Академії.

«Саме під час таких заходів військова молодь отримує повну інформацію про Академію та визначається на який саме факультет планує вступати. Наш навчальний заклад чекає на молодих людей, які є відповідальними, ініціативними, а також справжніми патріотами України. Саме ці риси сприятимуть успішному виконанню службових обов’язків», - розповів полковник Сергій Волошко. 

В Академії юнаки та дівчата, у супроводі курсантів, ознайомилися із роботою вогневого комплексу, з бойовим і мультимедійним тиром, класом ситуаційного моделювання. Ліцеїсти побували на кафедрі військового зв’язку та інформатизації, спортивному комплексі та музеї Академії. 

«Я дуже вдячна керівництву вашого навчального закладу за організацію такого заходу. З самого дитинства мріяла стати військовою. Мені здається, що моя мрія скоро здійсниться. Цього року я буду випускатися з ліцею, планую далі опанувати спеціальність військового психолога в Академії Нацгвардії», - поділилася враженнями вихованка кадетського корпусу молодший віце-сержант Марина Шишенко.

Наостанок ліцеїсти та кадети мали можливість оформити навчальні справи.

Нагадаємо, активна молодь вже не вперше збирається в Академії. Так, ліцеїсти та кадети неодноразово брали участь у навчальних курсах у рамках програми «Амбасадори цілей сталого розвитку».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ