новини

Майбутні фахівці зброярської справи склали комплексний екзамен

18.01.2021 17:09

У Національній академії Національної гвардії продовжується державна атестація випускників.

Випускники-зброярі склали комплексний екзамен за фахом, який проходив у навчальному центрі Академії.

Оцінювала роботу випускників комісія, до складу якої входив начальник відділу озброєння управління озброєння та техніки департаменту логістики полковник Олександр Зайцев, начальник служби озброєння Східного територіального управління підполковник Роман Телегін, начальник кафедри та викладачі кафедри ракетно-артилерійського озброєння Академії.

«На екзамен виносилися питання з основних дисциплін, які курсанти вивчали протягом усього навчання. Випускники добре підготувалися не лише теоретично, а й практично. Результати комплексного екзамену показали, що курсанти готові виконувати свої функціональні обовязки за призначенням», - зазначив начальник кафедри ракетно-артилерійського озброєння полковник Геннадій Радіонов.

Під час екзамену курсанти продемонстрували навички в обслуговуванні різноманітних зразків зброї, виявлені несправностей та їх усуненні, показали знання матеріальної частини озброєння. Випускники за умовами комплексних кваліфікаційних завдань у ролі посадових осіб служби озброєння, приймали обґрунтовані рішення щодо експлуатації, технічного обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки.

«Хвилювався особливо під час практичної частини, адже за останні роки в Академії з’явилися новітні зразки озброєння. Вони мають значні відмінності від попередніх у комплектації, обслуговуванні та й застосуванні. Тому, члени комісії особливу увагу звертали на сучасне озброєння», - зазначив старший солдат Денис Асанов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ