новини

Майбутні командири навчаються процесу управління військами за стандартами НАТО

16.12.2021 15:44

 

З курсантами третього року навчання  командно-штабного факультету Академії Нацгвардії пройшли чотириденні заняття із управління військами за стандартами НАТО - Troop Leading Procedures (TLP).

Заняття провели доцент кафедри тактики підполковник Валерій Власюк та викладач кафедри тактики майор Антон Воронін.

Протягом перших двох днів викладачі розповідали про основні положення щодо порядку управління військами за стандартами НАТО.

На третій день на курсантів очікувала практична частина курсу. Гвардійці відпрацювали складання та віддачу попереднього бойового розпорядження (WARNO) та практикували складання варіантів дій виконання завдань (СоА).

Протягом останнього, четвертого дня, курсанти складали бойовий наказ (OPORD) за стандартами НАТО та доповідали його. У процесі занять представники операції UNIFIER відповідали на запитання курсантів, що сприяло жвавій дискусії.

«Процес прийняття рішень за стандартами НАТО є відносно новим у навчальному процесі.  Для того, щоб курсанти мали уяву про спільні та відмінні риси управління військами в Україні та країнах-членах НАТО, покращили знання у процесі прийняття рішень, і ще раз попрактикувалися, такі заняття вкрай важливі для них. Всі курсанти проявили зацікавленість, наполегливість та успішно виконали задання, які ставилися перед ними», - прокоментував підполковник Валерій Власюк.

Передбачається, що тим курсантам, які успішно відпрацювали бойовий наказ та захистили цей наказ перед представниками ЗС Канади, вручать сертифікати про проходження курсу TLP.

«Під час занять вся нова інформація сприймалася легко. Загалом, пройшовши 30-ти годинний курс підготовки, ми отримали досить вагомі знання. Так, сьогодні я, на посаді командира взводу, прийняв рішення та віддавав бойовий наказ за стандартами НАТО», - зазначив курсант командно-штабного факультету старший сержант Олександр Фабриці.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ