новини

Майбутні командири продемонстрували свої знання з англійської мови

04.08.2021 13:58

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України пройшло тестування молодого поповнення командно-штабного факультету за стандартами НАТО STANAG 6001. Оцінювання на усіх етапах проводив начальник служби мовного тестування мовного відділу майор Сергій Тимчишин.

Головним завданням тестування є відбір курсантів для формування груп із посиленим вивченням іноземної мови.

«Володіння англійською мовою – необхідна складова професійної діяльності військовослужбовця, реалізації його у сучасному світі. В Академії Нацгвардії значна увага приділяється вивченню курсантами англійської мови. Адже знання англійської мови – це шлях наближення до стандартів НАТО», - розповідає майор Сергій Тимчишин.

Тестування відбулося в чотири етапи. Перший етап - це перевірка навиків сприйняття англійської мови на слух. Час, розрахований на виконання завдання, становить 50 хвилин. Другий етап - перевірка навиків читання. Курсанти читають текст та обирають правильну відповідь. Далі – оцінка навиків письма, вона займає 20 хвилин. Головна суть завдання – дати відповідь на поставлені запитання, а саме розкрити їх у формі розгорнутої розповіді.

Четвертий етап іспиту ­– перевірка рівня володіння англійською мовою за такими аспектами, як «спілкування». Курсанти показали рівень словникового запасу, граматичну правильність, плавність мовлення, вимову та змістовність.

«Я вивчаю англійську мову з дитинства. Взагалі, як я вже зрозумів, до Академії на постійній основі приїзджають інструктори  з інших країн і нам потрібно з ними вміло спілкуватися іноземною мовою. Тест не був складний, але все ж таки виникали питання, де було дещо незрозуміло. Але я вважаю, що я впорався», - розповідає курсант Ігор Шиманський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ