новини

Майбутні командири проводили підривні роботи на полігоні

05.07.2023 08:43

З курсантами командно-штабного факультету пройшло заняття з військово-інженерної підготовки.

Заняття провели начальник інженерної служби підполковник Руслан Бутко, викладач інженерної підготовки майор Олексій Нестеренко та службовець Олександр Старух.

Під час занять з військово-інженерної підготовки курсанти вивчають тактико-технічні характеристики інженерних боєприпасів, порядок їх встановлення, порядок пророблення проходів в мінно-вибухових та невибухових загородженнях, проводять розрахунки для підриву конструкцій викиду ґрунту на зовні.

Цього разу гвардійці здійснювали підрив протипіхотної міни МОН-50 та знешкодження протитанкової міни ТМ-62М встановленої на ґрунт.

«Під час служби в Нацгвардії виникають завдання різного характеру й інколи доводиться мати справу з підривними роботами. Наприклад, для подолання або знищення перешкоди, яку неможливо усунути іншим способом. Командир будь-якої ланки має вміти працювати з вибуховими речовинами з тим, щоб у будь-яку мить бути у змозі виконати поставлене завдання, при цьому чітко усвідомлюючи, скільки сил, засобів та часу буде витрачено. Для цього кожен курсант під час заняття готує заряд і самостійно його  підриває», - зазначає підполковник Руслан Бутко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ