новини

Майбутні командири вивчали розвідувальні ознаки

25.11.2020 16:43

З курсантами третього року навчання командно-штабного факультету Академії Нацгвардії проведено бінарне заняття із навчальної дисципліни «Військова розвідка».

Заняття провів старший викладач кафедри тактики службовець Олександр Лисенко. Від Головного управління НГУ досвідом поділився старший офіцер служби планування розвідки та взаємодії відділу розвідки департаменту планування застосування підполковник Олексій Каргатов.

«У рамках бінарного заняття були розглянуті актуальні питання, які стосуються поняття об’єктів розвідки, визначення та сутності розвідувальних ознак різних об’єктів (цілей) та діяльності військ, - прокоментував Олександр Лисенко. – Гвардійці з цікавістю сприймали новий матеріал, який поповнив їх знання у сфері індивідуальної підготовки розвідника».

Підполковник Олексій Каргатов надав майбутнім офіцерам важливі навички для виконання розвідувальних та спеціальних завдань у якості розвідника Національної гвардії України.

«Основним моїм завданням було надання курсантам систематизованих знань стосовно понять обʼєктів розвідки Національної гвардії України та ознайомлення із розвідувальними ознаками, - зазначив підполковник Олексій Каргатов. – Співпраця із Академією Нацгвардії у форматі проведення бінарних занять досить важлива, оскільки гвардійці матимуть можливість на практиці застосовувати отримані знання. Переконаний, що такі заняття  виховують у курсантів рішучість, сміливість та ініціативу при веденні розвідки, а також впевненість у виконанні поставлених службових та бойових завдань на посаді командира підрозділу Національної гвардії України».

Крім того, підполковник Олексій Каргатов довів інформацію про безпекову ситуацію в Україні та довкола неї, а також суспільно-політичну обстановку в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ