новини

Майбутні офіцери ознайомилися із організацією механізованої роти в основних видах бою

24.02.2021 13:33

У курсантів першого року магістратури гуманітарного факультету Академії Нацгвардії відбулося бінарне заняття із дисципліни «Тактика». Вперше гвардійці вивчали організацію, озброєння та бойову техніку механізованої роти на прикладі підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України.
Заняття провели начальник кафедри тактики, кандидат військових наук, доцент полковник Євген Башкатов та старший викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін Військового інституту танкових військ підполковник Тарас Хліманцов.

Головною метою бінарного заняття було ознайомити майбутніх офіцерів із організаційно-штатною структурою механізованої роти, а також озброєнням та бойовою технікою механізованої роти на БМП та БТР.
«Вважаю, що перше заняття досить зацікавило курсантів. Вони зрозуміли навіщо ми вивчаємо тактику механізованих і танкових військ саме Збройних сил України, і чому співпраця з цим військовим формуванням є на сьогодні важливою для Національної гвардії України, - зазначив полковник Євген Башкатов. – Отримані знання можуть стати в нагоді під час виконання бойових завдань відповідно до Закону України про «Національну гвардію України». Це може бути як відбиття збройної агресії, так і виконання завдань із територіальної оборони під час військового стану».

Курсанти задоволені, що перше заняття було бінарним, адже мали можливість отримати важливу інформацію від досвідченого викладача та офіцера з військ.

«Під час заняття я дізнався багато нового про штатну структуру підрозділів, які озброєні БМП та БТР. Також мене зацікавило питання у яких випадках до механізованої роти на БТР додається протитанковий взвод, - розповів сержант Євгеній Мірошин. - Крім того, запрошений представник розповів нам про структуру підрозділів Збройних сил України та акцентував увагу на співпраці Національної гвардії України і Збройних сил, що досить позитивно для загального розвитку».

Передбачається, що під час наступних занять курсанти, на посадах командирів механізованих рот, будуть відпрацьовувати бойові графічні

документи щодо загального військового бою.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ