новини

Майбутні офіцери-тиловики ознайомились із основами здійснення публічних закупівель

09.02.2021 15:10

В Академії Нацгвардії з курсантами третього року навчання факультету логістики пройшло бінарне заняття.  Гвардійці розглядали організаційні основи управління якістю закупівель, робіт та послуг для військових частин.

Заняття провели професор кафедри менеджменту та військового господарства Марія Науменко та офіцер з організації публічних закупівель відділу служб лейтенант Тарас Божок.

Протягом заняття, курсанти вивчили, які бувають правові основи організаційного проведення закупівель за державні кошти в Україні, розглянули методологічні основи організації публічних закупівель та передумови здійснення закупівель. Крім того, майбутні офіцери ознайомилися із алгоритмом дій замовника при  користуванні електронним майданчиком «Zakupki.ua». Курсанти обговорили процедури закупівель, такі як звіт про договір укладений без використання електронної системи закупівель, спрощені закупівлі, відкриті торги та переговорну процедуру закупівлі.

«Я вже не перший раз проводжу заняття з курсантами факультету логістики і завжди відчувається інтерес у аудиторії. Сьогодні на занятті я ознайомив майбутніх спеціалістів тилового забезпечення із принципами та процедурами здійснення закупівель. Набуті знання в майбутньому значно допоможуть військовослужбовцям здійснювати ефективні та прозорі  закупівлі у підрозділах Національної гвардії України», - зазначив лейтенант Тарас Божок.

Лейтенант Тарас Божок поділився ефективністю системи «Prozorro» для військових підрозділів Нацгвардії. Ознайомив з інструкціями Міністерства економіки та торгівлі України, в яких пропонується порядок визначення очікування вартості цінової пропозиції для Державних замовників.  Офіцер розповів, що для того, щоб ефективно визначити очікувану вартість предмету закупівлі, необхідно користуватись Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 275 від 18.02.2020 року «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

«У нас подібні бінарні заняття проходять щомісяця і дійсно завжди дізнаєшся нову інформацію  щодо публічних  закупівель.  Система «Prozorro», з якою нас сьогодні ознайомили, допомагає ефективно проводити закупівлі та боротися з корупційними ризиками», - розповідає курсант факультету логістики сержант Валентин Пігарєв.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ