новини

Майбутні офіцери-тиловики ознайомились із плануванням харчування

13.12.2021 16:51

В Академії Нацгвардії з курсантами четвертого року навчання факультету логістики пройшло бінарне заняття із навчальної дисципліни «Військове харчування та хлібопечення». Заняття із майбутніми офіцерами провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення, кандидат технічних наук, доцент Лідія Товма та начальник продовольчої служби Академії підполковник Олександр Снєжко.

Протягом заняття гвардійці розглядали питання автоматизації планування харчування у продовольчій службі військової частини.

Курсанти набули практичних навичок роботи з розкладки продуктів: складали меню на тиждень, розподіляли продукти за стравами і прийомами їжі, обговорювали норми заміни продуктів, які були застосовані при складанні розкладки. Також гвардійці навчилися підраховувати «Економію» та «Перевитрату», яка виникає при заміні одних продуктів іншими. Користуючись таблицями, курсанти розрахували вихід готових круп’яних і овочевих гарнірів, м’ясних і рибних порцій.

«Складання розкладки продуктів – один із основних напрямків роботи начальника продовольчої служби військової частини. Тому, майбутні офіцери повинні навчитися застосовувати набуті знання та практичні навички на відповідних посадах у військах», - зазначив підполковник Олександр Снєжко.

Гвардійці Академії протягом заняття ставили питання щодо планування харчування у військовій частині.

 «Курсанти з величезною зацікавленістю вивчали змістовий модуль. Адже влітку вони були на практиці у військових частинах і бачили процес виконання функціональних обов’язків начальником продовольчої служби. Гвардійці усвідомили, що знання по плануванню харчування надзвичайно важливі», - розповіла Лідія Товма.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ