новини

Майбутні офіцери вчилися працювати в пошуковій групі

29.11.2021 15:35

 

У курсантів четвертого року навчання командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України відбулося практичне заняття із дисципліни «Управління службово-бойовою діяльністю підрозділів Національної гвардії України».

Заняття провів доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки полковник Ігор Ковальов.

У рамках заняття гвардійці опановували тему: «Робота командира підрозділу з організації виконання завдань у спеціальній операції з пошуку та знешкодження озброєних злочинців у пошуковій групі».

«Під час проведення заняття курсанти, на посаді командира оперативної роти, оволоділи вміннями щодо порядку прийняття рішення командира підрозділу, - прокоментував полковник Ігор Ковальов. - Важливим моментом стало й отримання навичок в оформленні рішення на участь у спеціальній операції з пошуку та знешкодження озброєних злочинців у пошуковій групі.

Командир відділення сержант Дмитро Комісаренко зазначив, що завдання, які стосуються участі гвардійців у проведенні спеціальних операцій, можуть виникати несподівано у будь-якому регіоні держави і вимагають від командирів термінового прийняття відповідних рішень, швидких і точних дій підрозділів та військових нарядів.

«Особливу складність утворюють дії під час проведення спеціальних заходів щодо розшуку і затримання озброєних злочинців, які становлять підвищену суспільну небезпеку. Тому подібні заняття не тільки пізнавальні, але й надзвичайно важливі для нас як майбутніх офіцерів», - наголосив сержант Дмитро Комісаренко.

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ