новини

Майбутні офіцери запасу проходять інтенсивну підготовку в навчальному центрі Академії

07.07.2021 16:47

 

У Національній академії Національної гвардії України триває навчальний збір студентів, які проходять підготовку за програмою офіцерів запасу.

Наразі в студентів відбуваються щоденні практичні заняття. Також, протягом тижня, всі навчальні групи виїздять до навчального центру Академії, де вдосконалюють навички стрільби та водіння.

Так, після теоретичного вивчення дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка», студенти на практиці виконують вправи навчальних стрільб із автомата (штурмової гвинтівки), пістолета Макарова, кулемета Калашникова, снайперської гвинтівки Драгунова, установки ПУС-7, яка призначена для навчання стрільби із ручного протитанкового гранатомета РПГ-7В.  Також майбутні офіцери запасу виконують вправу з кидання ручної імітаційної гранати УРГН. При цьому, всі заняття та виконання вправ відбуваються із дотриманням заходів безпеки при стрільбі зі стрілецької зброї.

Крім того, у навчальному центрі студенти практично відпрацьовують нормативи з навчальної дисципліни «Будова та експлуатація бронетанкового озброєння та техніки». Майбутні офіцери запасу вивчали будову машин, експлуатацію, ремонт і застосування техніки в бойових умовах у теорії. Відтепер, на практиці, відпрацьовують водіння бойових машин БТР-80, БТР-3 і БТР-4E.  

«Кожен командир повинен знати будову тієї техніки, яка буде в нього на озброєнні, тому моє завдання якнайкраще ознайомити студентів із такою технікою, - зазначив викладач кафедри підготовки офіцерів запасу Анатолій Самсоненко. – Навчальною програмою передбачено три практичні заняття. Кожен студент отримує оцінку за водіння, у підсумку виходить три оцінки – водіння БТР-3, БТР-4 та БТР-80».

Студентка Вікторія Перепелиця вперше знаходиться у навчальному центрі Академії. Прямуючи до тактичного поля зізнається, що масштаби навчального центру та практична спрямованість занять її вражають.

«Я вперше знаходжуся на таких складних навчаннях. Коли їхала до навчального центру, виникало відчуття страху, адже на мене чекали перші стрільби зі справжньої зброї та водіння бронетанкових автомобілів. Але я вчасно взяла себе в руки та подолала страх, адже розумію, що такий шлях обрала сама, тому всі випробування треба пройти з гідністю, - розповіла Вікторія Перепелиця. – Два роки тому я вирішила обрати саме Академію для навчання на кафедрі підготовки офіцерів запасу, адже це єдиний в Харкові військовий навчальний заклад, де під час навчання застосовується така масштабна практична база. Скажімо, за два дні я виконувала вправи стрільби з кулемета, снайперської гвинтівки та гранатомета, а також здійснювала управління бронетранспортерами».

З 19 по 23 липня у студентів проходитимуть державні іспити. Майбутні офіцери запасу складатимуть іспити з 19-ти дисциплін у залежності від обраної спеціальності.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ