новини

Майбутні офіцери запасу проходять навчальний збір в Академії Нацгвардії

01.07.2021 15:59

У Національній академії Національної гвардії України розпочався навчальний збір зі студентами, які проходять підготовку за програмою офіцерів запасу.

Дворічне навчання за військово-обліковими спеціальностями, яких на кафедрі шість, закінчують майже 300 майбутніх офіцерів. Студенти оволоділи військовою справою, вивчили бойову техніку та зброю, тактику бойових дій та інше. Наразі у студентів проходять щоденні практичні заняття, а з 19 липня розпочнуться державні іспити. Студенти будуть складати іспити з 19 дисциплін в залежності від обраної спеціальності.

«Студенти, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, отримують не лише офіцерські погони, але й цінні знання. У майбутньому, звісно ж по бажанню, студенти кафедри можуть продовжити військову службу у Національній гвардії, Збройних силах, Службі безпеки, Державній прикордонній службі та Національній поліції України», - розповідає завідувач кафедри підготовки офіцерів запасу Ігор Радченко.

Випускниця Софія Трішина військовою вирішила стати свідомо, тому що бажає продовжити військову династію.

«З нетерпінням чекаю виїзду до навчального центру, де зможу вдосконалити навички керування бронетранспортером, відпрацюю вправи стрільб, - розповідає дівчина. -  Взагалі я розумію, що військова справа – це стабільність, відповідальність, можливість саморозвитку. Під час навчання на кафедрі я збагатилася необхідними знаннями, адже все це мені знадобиться під час подальшої служби».

Вже 24 липня на плацу Академії Нацгвардії студенти складуть військову присягу на вірність українському народові. Після цього їм буде присвоєно військове звання «молодший лейтенант запасу».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ