новини

Майбутні офіцери запасу завершують дворічне навчання в Академії Нацгвардії

18.08.2020 12:47

У Національній академії Національної гвардії України розпочалася підсумкова атестація зі студентами, які проходять підготовку за програмою офіцерів запасу.

Дворічне навчання закінчують майже 200 майбутніх офіцерів, серед яких 27 дівчат. Студенти оволоділи військовою справою, вивчили бойову техніку та зброю, тактику бойових дій та інше.

Сьогодні випускники склали комплексний іспит, за результатами якого їм буде присвоєно кваліфікаційний рівень за військово-обліковими спеціальностями, яких на кафедрі шість. Студентів екзаменують по 21 дисципліні в залежності від обраної спеціальності.

«Студенти, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, мають змогу отримати не лише офіцерські погони, але й цінні знання. І сьогоднішній іспит довів, що слухачі мають необхідні для служби знання. У майбутньому, звісно ж по бажанню, студенти кафедри можуть продовжити військову службу у Національній гвардії, Збройних силах, Службі безпеки, Державній прикордонній службі та Національній поліції України», - розповідає завідувач кафедри підготовки офіцерів запасу Ігор Радченко.

Вже 19 серпня на плацу Академії Нацгвардії студенти складуть військову присягу на вірність українському народові. Після цього їм буде присвоєно військове звання «молодший лейтенант запасу».

Випускниця Катерина Мацканюк військовою вирішила стати свідомо і не шкодує про свій вибір.

Дівчина розповідає, що вже остаточно визначилися, де буде служити: «Я розумію, що військова справа – це стабільність, відповідальність, можливість саморозвитку. Під час навчання на кафедрі я збагатилася необхідними знаннями і все це мені знадобиться під час служби в Нацгвардії», - розповідає Катерина.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ