новини

Майбутні першокурсники Академії Нацгвардії вчилися інженерній підготовці

05.08.2021 11:51

У навчальному центрі Академії Нацгвардії курсанти, які проходять первинну військово-професійну підготовку, вчилися обладнувати та маскувати одиночний окоп для стрільби лежачи із автомата. Практичні заняття з військово-інженерної підготовки проходили посеред лісу.

«Військово-інженерна підготовка в сучасних умовах ведення бойових дій відіграє важливу роль, тому кожен військовослужбовець ініціативно та з неабияким захопленням виконував поставлені завдання. Взагалі, на занятті  важливо навчити курсантів чітким та злагодженим діям, дати їм зрозуміти, що хоч це і навчання, але до поставленого завдання треба відноситись відповідально. Всі хлопці впорались із завданням, незважаючи на те, що це перші окопи у їхньому житті», - розповідає командир 3 взводу 1 навчальної роти лейтенант Олександр Вовк.

На оцінку відмінно курсант повинен обладнати окоп, з урахуванням усіх особливостей, за 25 хвилин. Окоп для ведення вогню повинен мати бруствер зі сторони противника  – це дерен і земля, що складається перед окопом, для маскування, висотою 30 сантиметрів. З фронтальної сторони повинен бути сектор обстрілу завширшки приблизно 10 сантиметрів. У глибину окоп має бути 30 сантиметрів, а у ширину 60 сантиметрів.

«Звісно копати окоп непросто, до того ж завдання ускладняється тим, що лежачи ти повинен відкласти автомат, дістати лопату із чохла і під кутом обладнувати окоп. У землі багато коріння і його теж треба різати лопатою та відкидати. Коли я закінчив свій окоп, то відчув, що мої можливості набагато більші, ніж я думав. Але я розумію, що потрібно навчатися зараз, бо від набутих вмінь, у подальшому може залежати наше життя», - ділиться враженнями від заняття курсант командно-штабного факультету солдат Ігор Левицький.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації  та комунікацій НА НГУ