новини

Майбутні першокурсники Академії Нацгвардії відправились у навчальний центр

20.08.2020 05:00

Абітурієнти, які успішно склали вступні випробування, сьогодні убули до навчального центру Національної академії Національної гвардії України для проходження первинної військової підготовки.

У  цьому році кандидатами на навчання стали 179 випускників загальноосвітніх навчальних закладів України та 236 військовослужбовців за контрактом. Серед абітурієнтів 36 дівчат.

Перед від’їздом, на плацу навчального закладу до кандидатів звернувся начальник військових зборів, начальник командно-штабного факультету Академії полковник Вячеслав Овчаренко: «Ви всі зробили свій свідомий вибір стати офіцерами. В навчальному центрі ви здобудете ті необхідні первинні військові знання, які дозволять вас у подальшому успішно опановувати військову справу. Я впевнений, що ви пройдете ваше перше випробування та станете гідними курсантами Академії Нацгвардії», - зазначив він.

Вже незабаром курсантів чекають справжні бойові стрільби, тактичні заняття та навчання, заняття зі стройової та фізичної підготовки. Крім навчання буде організоване і дозвілля: спортивні ігри та змагання, концерти, перегляд художніх фільмів по вихідним.

Однією з майбутніх курсанток є Альона Гаріпова. Дівчина родом з міста Кропивницький. Там закінчила ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Сокіл»: «Я свою мрію реалізувала – вступила до Академії Нацгвардії. Стосовно первинної підготовки ніяких хвилювань не відчуваю. Я впевнена, що впораюсь і з фізичними і з моральними навантаженнями. Це так би мовити школа, яка загартує в польовим умовах до подальшої служби», - розповідає Альона.

По закінченню первинної військової підготовки курсанти зустрінуться з першим складним випробуванням – дводенним польовим виходом. А вже 25 вересня у першокурсників відбудеться важлива подія - складання військової присяги на вірність українському народові.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ