новини

Майбутні психологи склали комплексний екзамен

11.06.2021 16:11

Курсанти гуманітарного факультету, які впродовж чотирьох років опановували спеціальність Психологія, склали комплексний іспит.

Метою іспиту стала перевірка навчальних досягнень курсантів за декількома навчальними дисциплінами: "Психологія службово-бойової діяльності", "Теорія і практика психологічної допомоги військовослужбовців", "Тактична підготовка", "Стрілецька зброя та вогнева підготовка", "Тактична підготовка військ".

Іспит проходив у два етапи - теоретичний, під час якого курсанти мали можливість продемонструвати свої знання в основних питаннях психологічного забезпечення Національної гвардії України, продемонстрували навички та вміння щодо планування, обліку та звітності психологічної роботи. Другий етап – практичний. Він включав в себе низку питань: проведення тренінгових занять, інтерв’ювання військовослужбовців під час зарахування до груп посиленої психологічної уваги, виконання ситуаційних завдань на психодіагностичному комплексі, нормативів з вогневої підготовки та завдань з тактики.

Головою комісії з прийняття комплексного іспиту став начальник служби психологічного супроводження службово-бойової діяльності відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу ГУ НГУ полковник Вячеслав Олійник. До складу комісії входили науково-педагогічні працівники випускової кафедри психології та педагогіки, а також декількох кафедр, що забезпечували формування військової складової вищої освіти курсантів.

«Успішне складання іспиту є умовою здобуття вищої психологічної освіти на першому (бакалаврському) рівні та присвоєння випускникам професійної кваліфікації офіцера тактичного рівня. Рівень знань випускників достатньо високий. Зазначу, що практичні вміння у курсантів розвинені краще, ніж теоретичні. Переконаний, що лави Національної гвардії України поповняться гідними військовими психологами», - запевнив полковник Вячеслав Олійник.

Радісні емоції після вдалого складання іспиту отримала й сержант Юлія Дешпетко. Впродовж чотирьох років навчання в Академії Нацгвардії дівчина показувала високий рівень знань, тож до підготовки і складання комплексного іспиту підходила з особливою самовіддачею та звісно ж хвилюванням.

«Підготовка до іспиту була досить насиченою, а під час самого складання звісно ж було присутнє хвилювання, особливо, коли відбувався другий етап іспиту, де ми повинні були показати володіння практичними навичками. Надзвичайно рада, що іспит пройшов успішно і я стала на крок ближче до отримання лейтенантського звання», ­­– зазначила випускниця. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ