новини

Майбутні спецпризначенці долають гірські перешкоди

01.11.2021 15:37

З курсантами-спецпризначенцями другого року навчання командно-штабного факультету пройшло  бінарне заняття з гірської підготовки. Заняття відбулося на базі гірського містечка навчального центру Національної академії Національної гвардії України. 

Курсанти відпрацьовували завдання під керівництвом викладачів кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії - полковника Володимира Халепа і майора Максима Саморока, а також двох фахівців з окремого загону спеціального призначення.

Під керівництвом інструкторів, курсанти відпрацьовували підйом у безопорному просторі, підйом на скалодромі та спуски з використанням різних технік, які ускладнювалися спуском зі зброєю та умовним штурмом будівлі.

«У Національній гвардії України велику увагу приділяють підготовці підрозділів спеціального призначення. Дії особового складу в горах та міських умовах потребують відповідної підготовки та тренування, зокрема і вміння користуватись верхолазним спорядженням, - зазначив полковник Володимир Халеп. - Тож, важливо у повному обсязі опанувати всі альпіністські техніки, бо від цього буде залежати найцінніше - ваше життя та виконання службово-бойових (бойових) завдань».

Протягом заняття гвардійці впевнено виконували вправи з подолання перешкод та отримали важливі практичні навички, що дозволяє викладачам наступного разу ускладнювати завдання для курсантів.

Позитивні враження від заняття із гірської підготовки залишилися у курсанта Романа Попадюка. Найбільше йому сподобалось подолання переправи, де він показав хорошу альпіністську підготовку. На думку гвардійця, практичні навички, які він отримав на занятті, обов’язково знадобляться під час майбутньої служби.

«Заняття з гірської підготовки є необхідними для офіцера спецпризначенця, бо отримуєш певні поняття про тактику дій як у горах, так і у міських умовах, - переконаний курсант Роман Попадюк. - Спочатку було лячно, але коли розумієш, що у тебе все виходить, то страх зникає. Важливо також, що під час практики ти вчиш специфіку, яка у подальшому знадобиться у військовому житті».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ