новини

Майбутніх курсантів Академії ознайомили із заходами безпеки

29.07.2021 16:47

В навчальному центрі Академії курсантів, які проходять первинну військово-професійну підготовку, ознайомили із заходами безпеки. Ці заняття носять обов`язковий характер, адже спрямовані на набуття основних знань щодо поводження з пристроями та правильних дій в ситуаціях, які несуть небезпеку для життя.

«Для курсантів знання заходів безпеки є однією з невід`ємних складових військової підготовки, адже в майбутньому, в процесі своєї службової діяльності, вони часто будуть зіштовхуватись з небезпечними ситуаціями. Головним є доступно донести до молодого поповнення необхідну інформацію. Допоможуть у цьому досвідчені викладачі Академії, які докладно пояснюють основні правила», - наголосив начальник навчального збору полковник Владислав Єманов.

Керівники на навчальних місцях проінструктували всіх курсантів та ознайомили їх із правилами користування вибуховими речовинами та пристроями, вогнепальною зброєю, отруйними та паливно-мастильними речовинами. Крім того, нагадали правила поводження на воді та під час занять з фізичної підготовки. Увагу звертали й на правильний порядок посадки і висадки з автомобільного транспорту.

«Ще на початковому етапі навчання курсанти повинні знати, що вогнепальна зброя та імітаційні вибухові пристрої є дуже небезпечними, а недбале поводження з ними може призвести до незворотних наслідків, - розповів після заняття старший викладач кафедри вогневої підготовки майор Євген Бєзбородов. - На сьогоднішньому занятті ми, за допомогою манекену, продемонстрували ті наслідки, які може викликати неправильне поводження навіть з холостими боєприпасами».

Зазначимо, що вже цього тижня у навчальному центрі пройде церемонія вручення зброї.  

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікацій НА НГУ