новини

Майбутнім першокурсникам продемонстрували потужності Академії Нацгвардії

27.07.2021 13:16

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України проходить первинна військово-професійна підготовка курсантів набору 2021 року. 

Заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова провела бесіду з особовим складом та ознайомила хлопців та дівчат із призначенням, структурою, завданнями НГУ, правами та обов’язками військовослужбовців.

Крім того, для курсантів провели ознайомчі заняття із дисциплін, які гвардійці вивчатимуть протягом усього навчання.

Хлопців та дівчат ознайомили з тактико-технічними характеристиками автомобільної, бойової та спеціальної техніки, призначенням і бойовими властивостями стрілецької зброї та засобів ближнього бою частин і підрозділів НГУ.

Курсантам продемонстрували принцип роботи технічних засобів продовольчої і речової служб, показали прилади та засоби РХБ захисту.

Хлопці та дівчата оглянули системи зв’язку підрозділів НГУ, інженерну техніку, боєприпаси і майно.

«Первинна військово-професійна підготовка – це початковий етап військового життя курсантів. Саме зараз важливо показати хлопцям та дівчатам, які вступили в Академію, які труднощі потрібно подолати, щоб стати офіцерами Національної гвардії. Та головне, щоб вони розуміли усі переваги і перспективи військової служби», – зазначив заступник начальника навчальних зборів підполковник Андрій Дорофєєв.

Також курсантам показали військове стрільбище та його об’єкти. 

«Сьогодні ми вкотре переконалися, що Національна гвардія – потужна структура, яка має на озброєнні найкращі зразки техніки, зброї, можливості професійно займатися спортом, досягати високих результатів та реалізувати себе не тільки як військовий, але й різнопланова особистість», – запевнив курсант Станіслав Новицький.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ