новини

Майстер-клас для курсантів Академії від Заслуженого журналіста України

21.04.2021 16:01

Які вони - тонкощі роботи журналіста, та як правильно вести соціальні мережі військових формувань, щоб вони були цікаві українцям? Який імідж формують Нацгвардії українські засоби масової інформації? Саме ці питання обговорювали курсанти гуманітарного факультету під час майстер-класу.

Заняття провів Заслужений журналіст України, старший викладач факультету аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури та кафедри медіакомунікацій Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Євген Маслов.

Він розповів майбутнім офіцерам про особливості підготовки інформаційних матеріалів, поділився секретами того, як зробити   матеріал не лише цікавим, але й корисним аудиторії.

«Ми обговорили, що саме потрібно широкому загалу аудиторії, що - Національній гвардії України та як пов’язати між собою вимоги та потреби обох сторін. Розібрали всі практичні кейси, а саме – який матеріал розміщено на сайтах і в соціальних мережах Академії та Національної гвардії України, розповідає Євген Маслов. – Я провокував курсантів, щоб під час заняття була дискусія. Видно, що вони хочуть вчитися і всі ці знання знадобляться гвардійцям не лише під час служби, а і у повсякденному житті».

Особливу увагу викладач двох провідних харківських вузів звернув на те, чому суспільство не завжди розуміє і сприймає офіційну інформацію, оприлюднену на сайтах військових формувань України. Тож, курсантам на конкретних прикладах було запропоновано змінити концепт матеріалу та мову його викладення – відійти від суто військової термінології. І з’ясувалося, що курсанти спроможні точно викласти факти та зробити це доступно та цікаво.

«Сьогодні на занятті журналіст провів нам майстер-клас правильного написання та редагування інформації, яку можна розміщувати на офіційних порталах військових формувань. Розглядали, як правильно сформулювати тему, розкрити та на яку аудиторію спрямовувати. Взагалі, участь журналістів на заняттях викликає додатковий інтерес. Можна почути авторитетну думку і зробити висновок», - ділиться курсант гуманітарного факультету сержант Євгеній Мірошин.

Як зазначила доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина, тісна співпраця між Академією та цивільними викладачами та журналістами важлива у перспективі. З одного боку, вона показує високий ступінь довіри творчої та наукової інтелігенції до гвардійців та бажання допомогти їм. А з іншого боку – дозволяє суттєво розширити знання й світогляд майбутніх офіцерів Нацгвардії України.

Нагадаємо, що кафедра філології, перекладу та стратегічних комунікацій постійно залучає провідних викладачів стратегічних комунікацій, журналістики, зв’язків з громадськістю, психології мас-медіа та практикуючих представників ЗМІ для підготовки майбутніх офіцерів Національної гвардії України. З наступного навчального року відповідний навчальний курс, який вже розроблений  кафедрою, буде впроваджений для всіх курсантів гуманітарного факультету, а у подальшому – для інших факультетів навчального закладу НГУ.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ