новини

Меморандум у дії: курсанти Академії відвідали цікаві місця та переглянули вистави

04.10.2021 16:39

Після підписання Меморандуму про співпрацю із культурно-освітніми закладами Харківщини, дозвілля курсантів Національної академії Національної гвардії України стало більш насиченим та цікавим.

Музеї, галереї та вистави від кращих культурних закладів Харкова та області. Протягом двох тижнів гвардійці Академії точно не сумували, а дізнавалися багато нової та актуальної інформації, отримували натхнення від творчості та розширювали своє світосприйняття.

Розпочнемо з музеїв. Курсанти гуманітарного факультету разом із кураторами, викладачами кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, відвідали музей авіації «Харківський авіаційний завод». Гвардійці пізнали історію створення, формування та сьогодення вітчизняної авіації. Продовжилася увага до військової тематики візитом до музея-діорами «Воїни-інтернаціоналісти». Майбутні офіцери дізналися про історію та героїзм наших воїнів, що брали участь у війні в Афганістані, а також у війні на сході України.

Під керівництвом викладачів кафедри військового зв'язку та інформатизації курсанти-зв’язківці відвідали Історико-археологічний музей–заповідник «Верхній Салтів» імені В. О. Бабенка.

«Музей справив на мене неперевершене враження. Тут знаходяться унікальні матеріали археологічних досліджень кіммерійців, скіфів, сарматів, племен, які знаходились на території сучасної України більш ніж тисячу років і відіграли значну роль у світовій історії», - розповів курсант Роман Штепа.

Ознайомитися із різноманітними представниками фауни зі всього світу мали можливість курсанти-психологи, які відвідали Харківський музей природи. Музей вразив великою кількістю експонатів: опудала, черепи та скелети. Гвардійцям також було цікаво послухати від гіда інформацію про різні особливості життя тих чи інших тварин.

«Безперечно цікава і пізнавальна екскурсія. Мене радує те, що існує такий музей, де кожен охочий може побачити тварин, яких немає в Україні або тварин, яких вже немає у всьому світі. Я дуже радий, що сьогодні наша група змогла відвідати музей природи і отримати масу позитивних вражень, – поділився старший сержант Олександр Вальчук. - Вцілому, хочеться, щоб таких заходів було більше, адже це якісним чином впливає на розвиток та обізнаність кожного з нас».

З творами, які відображені в предметах мистецтва, курсанти ознайомилися під час екскурсії до Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова,  Харківського художнього музею, Харківської муніципальної галереї.

У черговий раз гвардійці відвідали Шарівський палац. Особовий склад отримав неймовірні враження від архітектурного ансамблю та історії Палацу.

На окрему увагу заслуговує перегляд театральних вистав. Курсанти факультету логістики відвідали Харківський Будинок актора імені Леся Сердюка, де переглянули виставу театру Сахалін ЮА під назвою “Ти SVO”.
А в Харківському державному академічному театрі імені Т.Г. Шевченка, військовим вдалося переглянути виставу «Шукайте тенора».

Вразила хлопців та дівчат з командно-штабного факультету поетична драма «Мойсей» від Харківського театру юного глядача. Вистава, поставлена за  однойменним твором Івана Франка – наймасштабніша постановка театру. На сцені задіяні 45 артистів – майже вся трупа театру, студенти-актори Академії культури, юні учасники з колективу «Візаві».

«Вистава «Мойсей» - погляд на сучасне українське суспільство крізь посилання до біблійного тексту, оптику українського генія Івана Франка і майстерність режисера Ігоря Бориса, - зазначила курсантка Віта Малиш. - Питання долі народу і обрання ним Лідера, яке є актуальним в наш час, знаходиться в центрі сценічної дії. Чому нам так важко домовитись між собою? Чи оберемо шлях до свободи, чи повернемо назад та замінимо волю матеріальним достатком? – питання, які ставила перед собою під час перегляду вистави».

Нагадаємо, що гвардійці відвідують різноманітні заклади у рамках Меморандуму про співпрацю в галузі культури, мистецтва і туризму Харківщини з Академією, який підписали на початку квітня.

Тому, чекаємо на нові враження!

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ