новини

Молодому поповненню Академії вручили зброю

31.07.2021 10:54

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України відбулася церемонія вручення зброї особовому складу, який проходить первинну військово-професійну підготовку.

Курсантам вручили автомати Калашникова, з якими вони пройдуть усі роки навчання. В подальшому військовослужбовці Академії з особистою зброєю в руках будуть відвідувати заняття з вогневої підготовки, виконувати вправи стрільб, а також тренувати виконання різноманітних службово-бойових завдань.

«Сьогодні ви отримали зброю. Це хвилююча подія в житті кожного з вас, саме тих, хто вирішив стати під синьо-жовтий стяг захисників Батьківщини. Це вже ваш перший вагомий крок перед прийняттям військової присяги. В обов’язках солдата є такі вимоги – бути готовим до застосування закріпленої за вами зброї. – наголосила заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова. – Від імені командування Академії та всього офіцерського складу і себе особисто, хочу привітати вас зі святом, врученням бойової зброї. Ви знаходитесь ще на самому початку вашого службового шляху. Попереду на вас чекає чимало випробувань, так як ви обрали один із найпочесніших, але не легких професій, офіцера Національної гвардії України. Нехай ця зброя служить вам тільки у навчанні».

Командири курсантських підрозділів та заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова вручили зброю кожному курсанту та привітали нацгвардійців.

«Для мене зараз все нове, починаючи від першого дня приїзду до навчального центру. І мабуть тільки тепер я остаточно зрозумів, що я – курсант, і я – гвардієць, - ділиться враженнями курсант Єгор Барташевич. – Я розумію усю відповідальність, яка зараз лежить на моїх плечах і докладу максимум зусиль, аби не підвести своїх командирів».

По завершенню військового ритуалу, військовий капелан отець Григорій благословив курсантів на успішне виконання військового обов’язку.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НАНГУ