новини

Молодші лейтенанти запасу Академії склали військову присягу на вірність українському народові

23.07.2021 16:32

У Національній академії Національної гвардії України 260 студентів військової кафедри, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу, склали присягу на вірність українському народові.

«Вітаю вас із успішним завершенням навчання за програмою підготовки офіцерів запасу та складанням військової присяги на вірність українському народові. Військова присяга – це урочиста клятва кожного військовослужбовця на вірність своєму народові та своїй Батьківщині, -  наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Ви - майбутнє нашого народу, і ви станете основою мобілізаційного резерву Національної гвардії та Збройних сил України європейського зразка. Хочу подякувати за ваш вибір, побажати благополуччя, миру і злагоди, вдалого працевлаштування та кар’єрного росту».

За проявлену ініціативу, старанність та наполегливість у навчанні кращі випускники були нагороджені грамотою начальника Національної академії Національної гвардії України.

Зі словами привітання до присутніх також звернувся військовий комісар Харківського обласного центру комплектування та надання соціальної підтримки полковник Юрій Калгушкін.

«Вітаю від керівництва харківського гарнізону з прийняттям військової присяги на вірність України. Вибір професії офіцера – це дуже складний, серйозний, відповідальний, а головне - правильний крок, - зазначив полковник Юрій Калгушкін. - Впевнений, що ви по-справжньому оволоділи військовою спеціальністю. І деякі з вас, найближчим часом, стануть у ряди військових частин Національної гвардії і Збройних сил України. Бажаю вам міцного здоров’я, натхнення, добробуту, а також досягнень у захисті нашої Батьківщини».

Випускниця Софія Трішина, від імені всіх молодших лейтенантів запасу,  подякувала за військову науку, яку їм так старанно передавали викладачі Академії.

«Вітаю всіх нас із завершенням навчання та отриманням такого бажаного офіцерського звання – молодший лейтенант. Сьогодні ми всі радісно схвильовані, адже цей день запам’ятається нам на все життя. Ми присягнули на вірність Україні та її народу, а також присягнули боронити кордони та державний суверенітет, захищати кожного громадянина нашої держави, - висловила слова вітання Софія Трішина. - Ми всі з різних куточків України, різних професій, але бажання стати військовослужбовцем зібрало нас у Академії два роки тому. Не дивлячись на пандемію, ми змогли отримати велику кількість знань, закріпити їх під час польових зборів та практичних занять. Хочеться подякувати керівництву та викладацькому колективу Академії за ті знання та практичний досвід, який вони нам надали».

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели героїв присутні вшанували пам'ять військовослужбовців-вихованців Академії, які віддали своє життя під час виконання службово-бойових завдань.

Потім військовий священник Академії отець Григорій благословив офіцерів запасу на ратну службу та окропив Святою водою. А музиканти військового оркестру Академії привітали випускників музичною композицією.

Слід зазначити, що всі випускники військової кафедри можуть продовжити військову службу в Національній гвардії, Збройних силах, Службі безпеки, Державній прикордонній службі та Національній поліції України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ