новини

Можливості, які відкриває нова майстерня з ремонту озброєння Академії

30.09.2021 14:34

 

150 м2 – саме такою є площа новозбудованої навчально-виробничої майстерні з ремонту озброєння, засобів індивідуального бронезахисту та активної оборони. Майстерня призначена для здійснення ремонту та технічного обслуговування озброєння Національної академії Національної гвардії України. Помічник начальника служби озброєння Академії лейтенант Денис Асанов розповів про ключові особливості роботи в майстерні. Про побачене та почуте, читайте далі в матеріалі.

 

Відкриття нової сучасно обладнаної майстерні планувалося ще під час проєктування будівлі, де вона розміщується. Окрім здійснення ремонту та технічного обслуговування озброєння, яким займається вісім військовослужбовців Академії, на базі майстерні проходять практичні заняття із курсантами. Так, майбутні спеціалісти із озброєння та військової техніки підвищують теоретичні та практичні знання із ремонту озброєння.

«Займатися у майстерні мають можливість курсанти, починаючи з другого року навчання. Проходять заняття і з курсантами-магістрами - майбутніми фахівцями служби озброєння.  При цьому, увесь особовий склад майстерні може брати участь у навчанні курсантів». 

Для успішного виконання всіх завдань, навчально-виробнича майстерня обладнана  ділянками, які знаходяться у різних приміщеннях. Це ділянка зварювальних робіт, ділянка для ремонту засобів індивідуального бронезахисту та активної оборони, ділянка для ремонту озброєння, ділянка ремонту та технічного обслуговування оптичних приладів, ділянка механічних робіт та ділянка столярних робіт. Також у майстерні з’явився бокс для проведення ремонту та обслуговування великогабаритних зразків озброєння, наприклад, 120 мм мінометів ПМ-38 та 23 мм установок ЗУ-23.

«Розміри ділянок забезпечують зручне розташування обладнання, інструментів та озброєння, яке ремонтується. Робочі місця оснащені стелажами та шафами для зберігання запасних частин, інструменту і приладдя. Більше того, майстерня обладнана сучасними засобами охорони».

Під час огляду приміщення навчально-виробничої майстерні лейтенант Денис Асанов детально зупинився на кожній із ділянок майстерні. Розпочали з ділянки зварювальних робіт, вона знаходиться в окремому приміщенні із примусовою  витяжною вентиляцією. Головне завдання роботи на цій ділянці - відновлення деталей шляхом зварювання або наплавлення. Ділянка для ремонту засобів індивідуального бронезахисту та засобів активної оборони також обладнана всіма необхідними інструментами. А обладнання на ділянці з ремонту озброєння дає можливість ремонту всіх зразків стрілецької зброї та засобів ближнього бою, які знаходяться на озброєнні у Національній гвардії України.

«Прошу акцентувати увагу на ділянці механічних робіт, оснащеній сучасним обладнанням та інструментами, призначеними для проведення свердлильних, рихтувальних, шліфувальних та паяльних  робіт. Ділянка для проведення столярних робіт, обладнана сучасними інструментами, які надають широкі можливості відновлення дерев’яних деталей. Незамінною складовою майстерні є ділянка ремонту та технічного обслуговування оптичних приладів, яка оснащена новітнім обладнанням, що надає можливість проводити обслуговування приладів нічного бачення та інших оптичних приладів, які стоять на озброєнні Національної гвардії України».

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ