новини

На базі навчально-виробничої майстерні Академії відкрили новий агрегатний цех

04.10.2021 17:19

 

Ми продовжуємо цикл матеріалів про відкриття нових приміщень, які покращують навчальний процес у Національній академії Національної гвардії України.  Сьогодні мова йтиме про відкриття нового агрегатного цеху на базі навчально-виробничої майстерні автомобільної техніки. Розповість про нове приміщення та можливості, які з’явилися у зв’язку з його відкриттям, начальник автомобільної служби підполковник Олександр Павленко.  

 

Агрегатний цех дозволяє виконувати практичні роботи з ремонту та технічного обслуговування автомобільної і бронетанкової техніки. Знаходиться цех у складі навчально-виробничої майстерні, яка входить до відділу технічного забезпечення Академії. Площа приміщення становить 72 м2 . На постійній основі в цеху працює особовий склад військовослужбовців-спеціалістів за контрактом та службовців. На чолі майстерні стоїть офіцер, який керує процесом і відповідає за проведення робіт.

«У даному цеху є можливість проводити практичні заняття особового складу курсантів 4-5 років навчання факультету логістики. На заняттях зручно відпрацьовувати практичні навички з ремонту та технічного обслуговування автомобільної і бронетанкової техніки. Але першочерговим є використання потужностей цеху для обслуговування  та ремонту техніки, яка знаходиться на базі Академії».

Для пришвидшення робочого процесу, приміщення цеху розділено на три ділянки. Так, на ділянці проведення шиномонтажних робіт розміщені станки для балансирувальних та шиномонтажних робіт.

«На цьому місці можна проводити ремонт автомобільних дисків, а також заміну автомобільних шин».

Друга ділянка є місцем роботи спеціаліста-електрика. На ній розміщено сучасний стіл зі спеціальним пристосуванням для проведення робіт з ремонту систем електрообладнання автомобілів, таких як генератор, стартер тощо.

«Третьою є слюсарна ділянка на якій можна проводити розбір, збір та ремонт будь-якого автомобільного агрегату. Наявність трьох ділянок та сучасне обладнання ще раз показують, що однією із особливостей роботи в агрегатному цеху є можливість удосконалити практичні навички майбутніх офіцерів».

Підполковник Олександр Павленко розповів, що одночасно із агрегатним цехом відкрили приміщення, яке знаходиться поруч, утворюючи єдиний комплекс. Це пункт технічного обслуговування та ремонту з трьома оглядовими ямами  та електричною таллю для підняття двигуна.

«Наприклад, коли до пункту надходить машина, фахівцями майстерні проводиться її діагностика та демонтаж несправного агрегату. Він, у свою чергу, розбирається спеціалістами в агрегатному цеху, де і проходить остаточне відновлення».

За словами начальника автомобільної служби, у майбутньому планується вдосконалення роботи цеху та подальше його наповнення якісним обладнанням.

 

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ