новини

На факультетах Академії підвели підсумки за перше навчальне півріччя

04.01.2021 15:53

В Національній академії Національної гвардії України розпочались навчально-методичні збори. Метою зборів є підведення підсумків освітньої діяльності за I півріччя навчального року та визначення заходів щодо удосконалення освітнього процесу на II півріччя навчального року.

Протягом першого дня відбулися засідання на кафедрах факультетів та на кожному факультеті Академії. З доповідями про результати діяльності своїх підрозділів виступили начальники факультетів. Вони розглянули питання про стан бойової готовності, професійної підготовки особового складу. Заступники начальників факультетів доповіли кожний за своїм напрямом та визначили проблемні питання, на які необхідно звернути увагу в наступному навчальному півріччі.

На оперативному факультеті військовослужбовці акцентували увагу на посиленні практичної спрямованості викладання навчальних дисциплін офіцерам. Наголосили на збільшенні кількості бінарних занять і ситуаційних завдань, які відпрацьовуються на картах.

Під час засідання на командно-штабному факультеті військовослужбовці  розглянути здобутки курсантів під час навчання та спортивних змагань. Крім того, гвардійці протягом I півріччя залучались до охорони публічного порядку під час місцевих виборів.

На факультеті логістики присутні обговорили наступні досягнення -  отримання 4 сертифікатів за результатами проведення акредитації освіто-професійних програм бакалаврського та магістерського рівня вищої освіти. Крім того, у I навчальному півріччі відбулась передислокація кафедри автобронетанкової техніки, кафедри технічного та тилового забезпечення та ракетно-артилерійського озброєння до нового корпусу в пункті постійної дислокації.

На гуманітарному факультеті зазначили основні здобутки за I півріччя навчального року. Так, була проведена підсумкова атестація здобувачів заочної форми навчання в дистанційному режимі. На факультеті такий метод навчання подали до звіту винахідницької роботи для отримання патенту на корисну модель. Проведено 3 конференції, одна з них на міжнародному рівні. Крім того, представники факультету беруть участь у 7 наукових проєктах, у тому числі міжнародних.

По завершенню засідань на кожному факультеті затвердили відмінників навчання та кращих методистів.

Вже завтра відбудеться розширене засідання вченої ради Національної академії Нацгвардії.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ