новини

На гуманітарному факультеті обговорили актуальні питання підготовки персоналу сектору безпеки і оборони України

04.05.2023 11:20

У Національній академії Національної гвардії України пройшла підсумкова науково-практична конференція слухачів, курсантів і студентів.

На кафедрі соціально-гуманітарних дисциплін було проведено засідання підсекції 4.1 «Соціально-гуманітарні аспекти професійної діяльності персоналу сектору безпеки та оборони України».

У ході засідання із вступним словом виступив заступник начальника кафедри, доктор філософії полковник Максим Чепель. Він відзначив значно високу активність курсантів в науковій діяльності та визначив напрямки та результати наукових досліджень.

Курсанти досліджували такі теми: «Завдання та актуальність військово-соціальної роботи в Україні», «Особливості інформаційно-пропагандистського забезпечення в умовах російсько-української війни», «Пропаганда як засіб світоглядної маніпуляції», «Роль критичного мислення у подоланні токсичного концепту «русского мира»».

Керівник наукового гуртка, підполковник Віталій Мяло заслухав тези доповідей молодих науковців та підбив підсумки наукової роботи здобувачів вищої освіти за рік.

«Під час конференції учасники розглянули питання соціально-гуманітарного напрямку та роботи з персоналом, які є актуальними на сьогодні у Національній гвардії України, – коментує підполковник Віталій Мяло. Ми впевнені, що досвід, який отримали курсанти під час наукового форуму, відкриє їм нові перспективні і цікаві напрямки для подальших досліджень».

На кафедрі психології та педагогіки гуманітарного факультету конференція проходила онлайн. Засідання конференції здійснювалося у рамках підсекції 4.2 «Актуальні питання морально-психологічного забезпечення, професійної освіти та підготовки персоналу сектору безпеки і оборони України».

Під керівництвом старшого викладача кафедри майора Наталії Тробюк та капітана Людмили Макаренко, учасники обмінялися знаннями, ідеями та визначили напрямки подальшого вдосконалення МПЗ, професійної освіти та підготовки персоналу сектору безпеки і оборони України.

Серед доповідей учасників, особливу увагу звертали на такі теми, як: «Травма свідка як соціально-психологічне явище особистості в умовах війни», «Правила спілкування з військовослужбовцями, що мають бойовий досвід».

«Науковий форум сприяв вільному обміну думками актуальних практичних проблем підготовки військовослужбовців до виконання службово-бойової діяльності. Молоді науковці мали можливість обговорити актуальні питання морально-психологічного забезпечення, професійної освіти та підготовки персоналу сектору безпеки і оборони України», – зазначає майор Наталія Тробюк.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ