новини

На Хрещатику пройшла генеральна репетиція параду до Дня Незалежності України

22.08.2021 10:53

У Києві на Хрещатику, 22 серпня, відбулася генеральна репетиція військового параду з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. У ній взяли участь парадні розрахунки усіх складових сил безпеки та оборони України, ветеранів російсько-української війни, а також військова техніка й авіація. Загалом це понад 5 тисяч військових, близько 400 одиниць зброї та техніки, 50 літальних апаратів.

На початку репетиції параду пролунав державний гімн України у виконанні військового оркестру. Після чого відбулося проходження пішої колони. У пішій колоні на параді 24 серпня крокуватимуть військовослужбовці країн-союзників України, а також представники інших сил безпеки й оборони — нацгвардійці, рятувальники, поліцейські тощо. Пішу колону зведених парадних розрахунків Національної гвардії України представляють одразу 4 «коробки»: військовослужбовці спеціального навчально-тренувального батальйону «Почесна Варта», курсанти Національної Академії НГУ, кінологічний підрозділ зі службовими собаками та зведений оркестр.

Після маршу пішої колони відбувся проїзд механізованої колони. Серед них були нові й модернізовані зразки українських і закордонних оборонних комплексів. Від Національної гвардії України залучені бронеавтомобілі, патрульні та автомобілі для виконання завдань з охорони громадського порядку.

У повітряній колоні над Києвом поряд з іншими повітряними суднами взяли участь два літаки АН-72 та гелікоптери Airbus EC 225 LP  Національної гвардії України.

Пресслужба НГУ