новини

На кафедрі вогневої підготовки пройшли інструкторсько-методичні заняття

24.12.2021 10:00

 

Нещодавно в навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України на кафедрі вогневої підготовки пройшов методичний день, де були проведені інструкторсько-методичні заняття.

Темою занять була «Методика проведення занять з використанням новітніх зразків озброєння вдень та вночі».

Під час занять офіцери кафедри обговорили та особисто відпрацювали методику проведення заняття за темою «Матеріальна частина 9-ти мм пістолета GLOCK-17, 5,56-мм штурмової гвинтівки UAR-15, порядок підготовки їх до використання та ведення стрільби».

Для молодих викладачів було організовано інструкторсько-методичне заняття по підготовці до застосування станкових гранатометів АГС-17 та СПГ-9М. Так, офіцери відпрацювали порядок переведення гранатометів з похідного в бойове положення, вивірку прицільних пристосувань та ведення стрільби різними способами.

«Такі заняття на кафедрі організовуються постійно. Так, на минулому засіданні ми проводили обговорення методики підготовки до стрільби новітніх зразків зброї, особливості утримання у пішому порядку та під час виконання вправ стрільб, опрацьовували методику виконання нормативів для різних типів новітніх зразків тощо. Головною метою таких занять є не тільки зразкове проведення визначеного питання, а й обговорення способів та методів доведення навчального матеріалу до здобувачів. І звичайно ж, перед вивченням зазначених питань, їх особисто відпрацьовують самі викладачі. А це доведення матеріальної частини, обслуговування озброєння, виконання вправ стрільб та нормативів з вогневої підготовки», - зазначив начальник кафедри вогневої підготовки полковник Петро Пістряк.

Заключним етапом методичного дня було обговорення особливостей проведення заняття за темою «Оптичні приціли та прилади спостереження», під час якого було продемонстровано підготовку до роботи та використання тепловізійного прицілу Archer, приладу нічного бачення PVS-14, насадок для нічної стрільби Flir Magnum.

«Для мене це перші заняття у якості викладача. Сподобалось те, що по кожному навчальному питанню, яке відпрацьовувалося, проводилося жваве обговорення матеріалу, враховувались всі пропозиції та зауваження, а потім ми кожен особисто їх відпрацьовували. Так, під час стрільби з штурмової гвинтівки UAR-15 та пістолета GLOCK-17, всі викладачі виконали вправи стрільб на оцінку відмінно», - зауважив викладач кафедри майор Максим  Курилов.

«Навчальний центр Національної гвардії дійсно добре готує інструкторів з вогневої підготовки, але й тут в Академії, на таких заняттях не тільки згадуєш насичені дні навчань, а й намагаєшся виконувати все настільки зразково, наскільки це можливо. Це дає змогу показати викладачам, що ми інструктори є найпершим помічником керівника заняття, і готові особистим прикладом показати зразкове виконання нормативів та вправ стрільб», - наголосив старший інструктор з вогневої підготовки кафедри штаб-сержант Микола Бережний.

 

 

Кафедра вогневої підготовки