новини

На Київському факультеті Академії відбулося урочисте відкриття каплиці Святого апостола Андрія Первозванного

15.07.2021 14:10

 

На території Київського факультету Національної академії Національної гвардії України після ремонту та реставрації оздоблення відновила свою діяльність каплиця Святого апостола Андрія Первозванного.

Самим життям доведено, що ні моральність, ні патріотизм, не можуть відродитися на ґрунті бездуховності. Саме тому колектив Київського факультету послідовно і цілеспрямовано веде роботу по збагаченню духовності військовослужбовців.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко:

«Це знакова подія для всього Київського факультету! Наша сила – в нашій єдності! Нехай кожен, хто  переступає поріг нашої церкви не задумується, якої він віри, тут об’єднуються серця і щирі молитви усіх людей. Церквиця відповідає усім богословським  канонам і вимогам, тому я сподіваюсь, що кожен зможе її відвідати, збагатитися духовно, попросити у Бога помічі і благодаті, а отець Петро нам  в цьому допоможе. Дякую усім, хто долучився до справи відновлення духовного осередку факультету!»

Розпочалося богослужіння із чину освячення, де протоієрей Отець Петро та його помічник ієрей отець Олександр освятили та окропили храм свяченою водою.

«Нехай береже Господь Бог нашу  церквицю Святого апостола Андрія Первозванного від лихого ока, щоб ми жили в мирі та злагоді один з одним. Нехай будуть світлими й чистими всі наші помисли та вчинки, бо лише доброта і милосердя здатні перемагати зло й подолати всі негаразди», – такими словами отець Петро завершив освячення.

Зокрема, військовий капелан отець Петро додав, що він давно чекав на відновлення роботи церкви, адже відтепер має можливість проводити церковну службу у відповідному місці.

По завершенню заходу, начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко зазначив, що сьогодні цей храм відновив свою роботу та стане острівцем духовності, де кожний охочий військовослужбовець та курсанти факультету зможе причаститися молитвою, подякувати Всевишньому чи просити у нього допомоги, запалити свічку, віддавшись думкам про найпотаємніше.

Довідково: Церква на території Київського факультету Національної академії Національної гвардії України розпочала своє функціонування з 1 вересня 2017 року.

 

Група інформації та комунікації Київського факультету Національної академії Національної гвардії України