новини

Нацгвардійці Академії взяли участь у відкритті пам’ятника «Героям загиблим за Україну»

29.08.2020 08:36

На Харківщині у парку 40-річчя Перемоги міста Вовчанськ урочисто відкрили пам’ятник «Героям загиблим за Україну».

 

Захід був присвячений Дню пам’яті загиблих за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі саме у той момент ворожі сили, що вторглися до України, обстріляли «коридор», яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даним, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 біли поранені, 128 потрапили в полон, 158 досі вважаються зниклими безвісти.

 

«В пам’ятниках є особлива сила, бо нерухома згадка про подію залишає невербальну мораль та повідомлення наступним поколінням. Важливо тільки, щоб наші наступники, вчилися на помилках інших і не скоювали свої», - розмірковує учасник бойових дій старший солдат Олександр Нечта.

 

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України вшанували пам'ять загиблих за Незалежність суверенітет і територіальну цілісність держави хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

 

«Курсантам, як майбутнім офіцерам, дуже важливо відвідувати заходи, в яких вшановується пам'ять загиблих військових, бо у подальшому саме від їх рішень може залежати життя підлеглих та особового складу», -  розповідає заступник начальника Національної академії з озброєння та техніки полковник Олег Шабалін.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ