новини

Нацгвардійці навчаються кращому європейському досвіду громадської безпеки

26.04.2023 17:55

Національну академію Національної гвардії України відвідали представники Консультативної місії Європейського Союзу.

Такий захід проводився у Національній гвардії України вперше. Залучались представники Головного управління, Національної академії та військової частини 3070 Національної гвардії України за напрямком громадської безпеки.

Візит розпочався з офіційної зустрічі обох сторін. Під час зустрічі присутні визначили основні напрямки роботи.

«Нам приємно, що наша співпраця продовжується. Дуже цінно, що представники інших країн долучаються до цієї роботи, – зазначає начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк. – На сьогодні в Україні прийнято концепцію розвитку освіти. Відповідно до якої військова складова майже приведена до стандартів НАТО. Але враховуючи, що НГУ – це структура, яка також має й правоохоронні функції, ми виконуємо завдання як з оборони країни, так і з забезпечення громадського порядку. Нашими пріоритетами є вдосконалення як військової, так і правоохоронної складової».

Метою візиту є набуття Національною гвардією України достатньої взаємосумісності з відповідними структурами сектору безпеки України для ефективного виконання завдань з охорони громадської безпеки і порядку.

«Я вважаю цю співпрацю неймовірно потрібною та актуальною в цей час. Сьогодні присутні представники Іспанії та Португалії, які є професіоналами у правоохоронній діяльності. Важливим моментом є й питання гендерної рівності. Тому, я закликаю вас сьогодні якомога більше працювати та ставити запитання. Чим більше ви заглиблюєтеся у тему, тим більше ви отримуєте досвіду»,  зазначає голова мобільного офісу КМЄС в Україні Ове Уруп-Медсен.

Для надання допомоги українським військовим прибули експерти з Португалії, Іспанії, Нідерландів та України. Разом вони працювали над визначенням шляхів покращення взаємосумісності підрозділів за допомогою вже існуючих методів та кращих європейський практик, аби прискорити цей процес. 

«Під час роботи у групах міжнародні експерти звертали увагу, що саме Нацгвардія є основним підрозділом для забезпечення охорони громадського порядку на деокупованих територіях України. Це основний підрозділ, на який робиться акцент. Дії підрозділів громадської безпеки мають бути синхронні та максимально ефективні», коментує начальник відділу євроатлантичної інтеграції Володимир Гончар.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ