новини

Начальник НА НГУ взяв участь у вшануванні пам’яті Великого Кобзаря

09.03.2024 13:19

На площі Тараса Шевченка з нагоди відзначення 210-ої річниці з Дня народження поета відбулося покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві.

У церемонії вшанування пам’яті великого українського поета, письменника, драматурга, художника взяли участь керівники міста та області, депутати, представники інтелігенції, військовослужбовці, громадські діячі, студентська молодь.

Участь у заході взяв начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Для України ім’я безсмертного Кобзаря є символом слави, величі та національної гордості. Протягом двох століть він надихає кожного з нас бути незламними і об’єднуватися навколо близьких нам цінностей – свободи, миру, України. І щодня ми переконуємось на скільки пророчими були його слова… Борітеся – поборете!», – коментує генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих захисників і захисниць України та поклали квіти до пам’ятного знаку «Небесній Сотні та загиблим героям російсько-української війни».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ