новини

Навчальні збори майбутніх першокурсників Академії у фокусі канадських військовослужбовців

06.08.2021 11:05

У навчальному центрі Академії Нацгвардії представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) поспілкувалися з майбутніми курсантами Академії. 

Під час заходу іноземні колеги розповіли, як взаємодіють офіцерські й сержантські ланки у Збройних силах країн-членів НАТО. Крім того, офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Гектор Макдональд розказав про систему підготовки майбутніх офіцерів у Канаді та навів багато схожих елементів з українськими військовими структурами. 

Як зазначають представники Канади, українські військові дуже вмотивовані й готові переймати досвід країн НАТО. 

«Наразі ми спостерігаємо, як проходять заняття та вивчаємо навчальну програму зборів, щоб надати поради стосовно вдосконалення підходів до організації та проведення занять для молодого поповнення. Дуже приємно, що процес спільного навчання має неабияку користь. Найкраща оцінка нашої праці – це довіра і вдячність наших українських колег», - зазначив офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Гектор Макдональд.

Заняття пройшло в форматі бесіди. Майбутні курсанти ретельно здійснювали порівняльний аналіз щодо військових стандартів ЗС Канади та військових структур України, зокрема Національної гвардії.

«Враження від сьогоднішнього заняття тільки найкращі. Я ставив питання, які мене цікавили, на що отримував вичерпні відповіді. Загалом, залучення військовослужбовців з країн-партнерів НАТО нарощує міць Нацгвардії. Вони діляться своїм досвідом, що дійсно цікаво для нас, майбутніх курсантів Академії. Крім того, іноземні фахівці вже були на заняттях з тактичної та інженерної підготовки, топографії, а на наступному тижні будуть надавати поради на практичних заняттях з вогневої підготовки», - розповідає солдат Микола Погоріляк.

Зазначимо, наступного тижня військовослужбовці Збройних сил Канади розпочинають проводити майстер-класи та заняття для молодого поповнення. Вони будуть ділитися власними навичками на заняттях з топографії, тактичної, інженерної, медичної та вогневої підготовки. 

«Ми високо оцінюємо підтримку, яку надають представники операції UNIFIER. Впевнений, що кожен курсант отримає корисний досвід і знання за стандартами НАТО, які стануть їм у нагоді під час подальшої служби», - підсумував заступник начальника навчальних зборів підполковник Андрій Дорофєєв.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ